ikica objavljeno: 27. studeni 2007. Dijeli objavljeno: 27. studeni 2007. Bok drage kolege, evo ispit je za par dana, panika je već odavno na snazi, kužim da ne znam nista, a sada je vec kasnooo... Al, eto,svesrdno molim odgovor na sljedeća pitanja, pa da bar nešto znam : 1. Odgovornost osiguravatelja za štetu? Od kad teku kamate? 2. Kamate kod reparirane štete - od kad teku i zašto je takvo popravljanje bitno? 3. Primjeri J.T.D. u RH? To je to zasad. Hvala puno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
parlov odgovoreno: 27. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 27. studeni 2007. na prva dva necu odgovarat da ne napišem nešto krivo...sorry. najčešći primjer jtd u rh su odvjetnička društva. eto toliko... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ele odgovoreno: 28. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2007. Bok! Ovo sam nasla medju pitanjima negdje od 1. mjeseca ove godine: Materijalna šteta, kakva može biti? – novčana i nenovčana. Zašto je bitna takva šteta? – Zbog dospijeća jer kamate idu od dana kada je šteta reparirana (nenovčani oblik je prešao u novčani). Ako šteta nije reparirana kamate idu od dana presuđenja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
seven odgovoreno: 28. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2007. Odgovornost osiguratelja proizlazi iz ugovora o osiguranju - dakle ugovorna odgovornost (valjda se misli na to). Ako osiguratelj ne ispuni obvezu u ugovorenom roku zatezne kamate teku od dana kada je primio obavijest o osiguranom slučaju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ikica odgovoreno: 28. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2007. Hvala kolegama. Sutra pisem prvu presudu i toliko sam zivcana i jadna da bi najradije pustila sve kvragu.. Drzite mi fige. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zadranka112 odgovoreno: 28. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2007. sretno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
seven odgovoreno: 28. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2007. drži se i mene to uskoro čeka. sretno! i javi šta je bilo na pismenom Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ane odgovoreno: 28. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2007. ikica je napisao: 1. Odgovornost osiguravatelja za štetu? Od kad teku kamate? Obicno ti ljudi na ispitu kratko zapisuju pitanja pa poslije ne znas sto se trazi. Ovo mi vuce ne promjenu ZOO-a koji kaze da se sada kamate racunaju od utuzenja, dok je ranije bilo od presudjenja sto je jako odgovaralo osigurateljima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ikica odgovoreno: 28. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2007. Hvala Ane. Jedino mi bas nije jasna ta odgovornost osiguratelja - pretpostavljam da je ogjektivna, ali je li ogranicena ili ne, i ima li pravo regresa prema osiguraniku (npr. zbog alkohola, krsenja propisa...)? Jao meni, ne znam ja ama bas vise nista! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ane odgovoreno: 29. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 29. studeni 2007. A u odnosu na koga? U kojem slucaju? Ma znas sta... preskoci to pitanje i ne razbijaj glavu. Sigurno te to nece pitati. Sretno sutra i prekosutra! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.