lock objavljeno: 28. studeni 2007. Dijeli objavljeno: 28. studeni 2007. Kad se radi Ugovor o zamijeni nekretnina, koliko se plaća porez državi? Dakle, radi se o onome Obrazcu prijave poreza o prometu nekretnina... da li na cijenu utječu veličina čestica? (radi se o zamijeni dijela čestice veličine cca 100m2 za dio čestice cca 200m2)... razumijem da možda ne znate točnu cijenu, ali bar približno, da znam da li se radi o 2 000kn ili više -manje. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ani2 odgovoreno: 28. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2007. Porez je 5% od tržišne vrijednosti. PU će napraviti procjenu i po tome razrezati porez. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lock odgovoreno: 28. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2007. Zvala sam poreznu i kažu mi da mi ne mogu reći kolika je točna cijena, ali kad se radi o sporazumnom Ugovoru koji je slučaj kod mene, onda da ne treba vještak za procijenu zemljišta..evo..to mi je odgovorio na telefon..pa sada..ako imate šta nadodati hvala. ani2 je napisao: Porez je 5% od tržišne vrijednosti. PU će napraviti procjenu i po tome razrezati porez. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ani2 odgovoreno: 28. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2007. Ne treba vam vještak za procjenu, to uostalom nisam ni kazala. No, na teren će vam izići komisija iz PU kako bi se na licu mejsta uvjerila gdje se nekretnina nalazi. Zatim će vam sukladno već postojećim ugovorima iz njihove arhive (od nekih drugih stranaka) odrediti tržišnu vrijednost i po tome razrezati porez. Naravno, možete se žaliti na visinu ako mislite da je procjena velika. O ishodu žalbe ne bi mogla ništa reći ali vrijedi pokušati. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lock odgovoreno: 28. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2007. Hvala, puno ste mi pomogli... A sad, još kad bi saznala od koliko-do koliko se kreću te cijene..a ne da kad sve obavim, pa da mi daju rok od 30 dana da platim 40 000kn Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ani2 odgovoreno: 28. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2007. Zavisi gdje se nekretnina nalazi. npr. blizu mora, blizu rijeke, blizu ceste, blizu infratrukture:voda, struja, blizu većeg grada, jako puno parametara se gleda. Ustrajte na vašem pitanju kod službenika PU. Ako hoće može vam dati tu informaciju jer sigurno postoji već netko tko je u blizini vas prodavao ili mijenjao nekretnine. Cijena može biti od 20,00 kn po m2 pa naviše. npr. ako je zemljište na moru cijena vam se kreće oko 1.000,00 kn (minimalno) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lock odgovoreno: 28. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2007. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lock odgovoreno: 30. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 30. studeni 2007. Ja znam da ja moram platiti porez što prije jer tek krećem sa gradnjom kuće i da mi je obavezno, pitanje je u kojem vremenskom roku mora susjeda platiti taj porez od 5%, i šta ako ne plati? Ona već ima kuću i ne namjerava ništa više graditi. Zanima me da li se šta meni može dogoditi zakonski ako ona ne plati tih svojih 5 %. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ani2 odgovoreno: 30. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 30. studeni 2007. Nikakve sankcije vi ne možete imati ako susjeda ne plati porez. A vi ćete platiti porez kad dobijete rješenje o visini poreza. Naravno, ako niste zadovoljni procjenom tj. visinom poreza imate se pravo žaliti. Kad vam stigne rješenje javite se ako budete imali dodatnih pitanja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Skywalker odgovoreno: 30. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 30. studeni 2007. osnovica vam je razlika u vrijednosti između dvije nekretnine. samo nadodajem. ako su iste vrijednosti nekretnine onda ne plaćate porez Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.