Dengo objavljeno: 28. studeni 2007. Dijeli objavljeno: 28. studeni 2007. Molim pomoć! Dok sam bio obrtnik ostao mi je neplaćen jedan dio za mirovinsko i zdravstveno (za mene) koji je sad kamatama narastao da ogromne sume. Od nedavno mi porezna sjeda na plaću u firmi u kojoj sam zaposlen i to do osobnog odbitka. Da li oni imaju pravo na to (do osob. odbitka) i da li apsolutna zastara nastupa nakon 6 godina od nastanka duga? Hvala svim koji će mi nešto odgovoriti! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
liza odgovoreno: 28. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2007. Što se tiče ovrhe do visine osobnog odbitka, mogu, štoviše za mirovinu je do visine osobnog odbitka, a za plaću može i 1/3 plaće, odnosno do 1/2 u slučajevima uzdržavanja. Što se tiče zastare doprinosa za mirovinsko zakon propisuje da pravo na obračunavanje doprinosa, naplatu doprinosa i kamata zastarijeva istekom pet godina od dana kada je zastara počela teći, odnosnoi nakon isteka kalendarske godine u kojoj je trebalo obračunati doprinose i kamate. Međutim, tijek zastare prekida se svakom službenom radnjom tijela ovlaštenog za obračunavanje i naplatu doprinosa usmjerene na obračunavanje ili naplatu doprinosa i kamata, koja je dostavljena na znanje obvezniku doprinosa. Tijek zastare prekida se i svakom radnjom obveznika doprinosa dostavljenom na znanje tijelu ovlaštenom za obračunavanje i naplatu doprinosa, koja je poduzeta radi ostvarenja prava na povrat doprinosa naplaćenih bez pravne osnove ili više plaćenih doprinosa, kamata, troškova ovrhe i novčanih kazna. Apsolutni rok zastare prava na obračunavanje doprinosa i kamata nastupa deset godina nakon dana kada je zastara počela prvi put teći. Pozdrav :tuzan: Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dengo odgovoreno: 2. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 2. prosinac 2007. Jel ovo 1/3 znači DO 1/3 plaće odnosno DO 1/2 plaće ako ima uzdržavanih članova? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.