Jump to content

VAŽNO!!!


Ane

Preporučene objave

Moram podsjetiti sve forumase, a osobito one koji posjecuju podforum "Obiteljsko pravo", da je ovo PRAVNI portal i da mu je namjena pruzanje PRAVNE pomoci, a nikako bilo koji oblik stranice za pruzanje psiholoske pomoci, spajanja izgubljenih srdaca, donkihotovske borbe s "mracnim" silama, popriste socijalni bitaka, pozornice za vrijedjanje suprotnog spola a osobito pri tome mislim na partnera koji je dobio skrbnistvo ili pak na onog koji (ne)placa uzdzavanje i obrnuto (kako god bilo netko je ovdje pokvareni gad/gadura). Moderatori su dugo tolerirali koristenje forma na nacin koji je cesto prelazio granice ukusa, maksimalno rijetko smo koristili pravo na brisanje postova, tema, a osobito korisnika. Medjutim, korisnici koji zloupotrebljavaju nasu dobru volju i spoznaju da su obiteljsko-pravna pitanja cesto skopcana sa stresom zbog nemogucnosti ostvarenja roditeljskih i slicnih prava i obveza, nesredjenim obiteljskim odnosim pa i psihickim probelimima, lagano su pretvorili forum Obiteljskog prava u popriste raznim rasprava na rubu svadje sto svakako vise necemo dopustati.

 

Ako postoji pravno pitanje na koje vam mozda mozemo ponuditi kvalitetan odgovor ili dati informaciju koja ce vas dovesti do njega - dobro nam dosli.

 

Ako pak i dalje zelite forum koristiti za sve ono sto ne spada u politiku portala ili grubo vrijedja bilo koga ili jednostavno rusite granice tolerancije za vase psihicko stanje uslijed teskih i nesredjenih obiteljskih situacija, jednostavno cemo pozatvarati teme kao sto smo to napravili s temama izvjesnog BIVSEG korisnika.

 

Forum Obiteljsko pravo pretvara se u nesto sto veze nema s obitelji a o pravu da ni ne govorimo. Cak niti u istu recenicu ne stane.

 

Stoga, vas molimo da se drzite teme, dakle obiteljskog PRAVA, a za sve vase ostale potrebe pronadjite odgovarajuci medij, potral ili nesto trece.

 

Hvala sto postujete pravila foruma. U suprotnom, primorat cete nas na zatvaranje tema i time uskratiti prostor onima koji nuzno trebaju pravnu pomoc iz oblasti obiteljskog prava i koji su i dalje vise nego dobrodosli na nasem portalu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... bi i bilo tako da svrha portala i foruma nije jasno odredjena. Pruzanje pravne pomoci je podrucje razlicito od pruzanja pomoci iz podrucja medicine, socijalnog rada itd. Ako pazljivije citate cesto epske postove, vidjet cete da u njima ima svega i svacega (pravnih pitanja i odgovora najmanje). Rrasprave se svode na nesto potpuno razlicito od svrhe foruma za granu PRAVA kojoj je namijenjen. Polako ali sigurno argumentum ad baculum postaje primaran u raspravama na tom forumu, sto nam bas i nije drago.Ako je vec potrebno iznositi i osobna i emotivna razmisljanja onda za to imate na raspolaganju podforum Caffe a na pravni forum.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...vratimo se na korijen riječi "portal" - vrata, ulaz i "forum" - rimski trg na kojem je svatko diskutirao o svim problemima...pa i na korijen riječi pravo, pravda.....pružanje pravne pomoći se ne provodi na forumu...već u dvosmjernoj komunikaciji tipa " vrhunski pravnici odgovaraju "....inače je istinitost pravne pomoći po definiciji dvojbena.(nadripisarska ? )...

...ukoliko se intervencija moderatora odnosi na "brisanje" dvije vrijedne inicijative - Osnivanje udruge za prava očeva i Razumijevanje utjecaja poremećaja osobnosti na nastanak problematike koju regulira Obiteljski zakon....onda je višestruko promašena.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije niti Rim sto je nekada bio, a niti je znacenje foruma isto. Ako bas treba raspravljati o semantici i etiologiji, nisu to jedina znacenja. U svakom slucaju, pravo, pravda i pravicnost definitino se u svom sadrzaju i pojmu ne preklapaju.

S jedne strane pozivate na otvorenost pristupa svakome a trezite odgovore vrhunskih pravnika. Sami sebi stvarate situaciju iz prvog vaseg posta.

 

Dvije vrijeden inicijative su moderatori vise puta pohvalili a vama to nece biti tesko pronaci na ovom portalu pa necu ostavljati linkove. I sami ste to procitali. Brisanja su pocela kada su pojedinci pomislili da ovaj portal mogu koristiti za promicanje svojih ideja i postizanje ciljeva koji su bili puno nizeg karaktera od ovih inicijativa, dakle vrlo privatni, a pri tomu su uspjesno vrjiedjali svakoga tko misli drugacije.

 

Osim toga, granicne teme vezane uz osnivanje udruga ili nastanak i djelovanje raznih poremecaja u ponasanju i komunikaciji, sigurno nisu pravna pitanja i uvjerena sam da postoje daleko srodniji portali koji vam mogu ponuditi strucnu pomoc u njihovim rjesavanjima.

 

Zao mi je sto ocito ne poznajete definiciju nadripisarstva, no ako pitanje ostavite na pravnom forumu, uvjerena sam da ce vam neki od "vrhunskih pravnika" pomoci u razumijevanju problematike. Mozete i konzultirati kz. A usput, tuzite i drzavu koja isto tako pruza besplatnu pravnu pomoc pojedinim kategorijama gradjana RH. Bas kao i Hrvatska odvjetnicka komora. Da ne pilim piljevinu, nekoliko puta je na forumu vec odgovoreno sve o nadripisarstvu. Guglajte malo...

 

Ako moderiranje znci pravo na odluku, onda ju svakako imamo i ne odricemo se tog posla. Ukoliko se nekome ne svidja kako ga radimo, ima pravo promisliti o tezi: o ukusima se ne raspravlja ili prestati posjecivati portal. Svega smo u nekoliko navrata mi zahtjevali da korisnici napuste portal. A onog kojeg brisemo, a mislim da se upravo taj javlja, brisemo jer to traze i ostali.

 

Naravno, jos u pubertetu smo prevladali potrebu da se svakom svidimo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajde…možemo se retorički složiti oko semantike i značenja pojmova, forum, pravo..i pravda…

…drago mi je da se na Legalisu javljaju pravni stručnjaci raznih profila….(de facto kod nas "vrhunski pravni stručnjak" znači branitelj mafijaša i ratnih zločinaca )…definitivno zastupam otvorenost pristupa…i preispitivanje tumačenja prava prilikom davanja pravnih savjeta…

 

…naime….neki pravni stručnjaci na forumu iznose osobne…subjektivne..znanstveno neistinite… stavove o međuljudskim i muško – ženskim odnosima…stavove koji nisu dio niti jednog Zakona u RH…od Ustava do Zakona o zaštiti od obiteljskog nasilja…takvi stavovi su doveli do očito nakaradne i neljudske prakse u primjeni Obiteljskog zakona…koji šteti obitelji…šteti djeci i šteti supružnicima neovisno o tome tko i koji psihijatrijski poremećaj ima….( primjer takvog stava je stav da su muškarci uglavnom zlostavljači u obitelji, da je majka bolji odabir za skrbnika djeci zbog psihološke veze djece i majke , da je razvod bolje rješenje od neprestanih sukoba u braku)

 

…žučljivost kojom brane svoje stavove, a ne tužni ispadi tate_dva_sina uzrok su uznemirenja moderatora….

 

…ono o nadripisarstvu je bila mala provokacija s obzirom na povijest Legalisa i glupu incijativu o zabrani …drago mi je da vas nisu " brisali" i da dalje pomažete ljudima….

 

Sa zadnjim pasusom se slažem (op. pusti ostale…imaš svoju glavu )…a zadnju rečenicu kao da si mi uzela iz usta….

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

de facto kod nas "vrhunski pravni stručnjak" znači branitelj mafijaša i ratnih zločinaca

 

Ne bi se slozila. Oni su samo previse samoreklamirani, sto je naravno nedopustivo i zakonom zabranjeno. Iznenadili bi se koliko divnih ljudi, a pri tomu i strucnih, radi ovaj posao ali samozatajno.

 

je napisao:

…naime….neki pravni stručnjaci na forumu iznose osobne…subjektivne..znanstveno neistinite… stavove o međuljudskim i muško –

 

Morate biti svjesni da posjetitelji ovog foruma nisu nuzno pravnici vec da na posjecuje i masa ljudi koja ima odredjene pravne spoznaje ili iskustva iz raznih postupaka te ih prenose vise ili manje tocno. U stavove o medjuspolnim odnosima ne ulazim ali potpuno s pravom sumnjate u rezon automatizma dodjele djeteta na odgoj i skrb majci. Prirodno je i logicano da djete ide osobi koja ga je rodila ali ne uvijek i opravdano. Podrzavam svakog muskarca koji se protivi tom automatizmu ako je u djetetovu interesu. Bilo bi idealno da i rastavljani roditelji zajednicki sudjeluju u odgoju djece. Nazalost mi ovdje susrecemo samo granicne i lose primjere. Uspjesni roditelji ciji brak nije funkcioniraju, tesko da ce biti na ovom forumu.

 

I konacno, da zavrsimo ovaj topic, gadno se u zbludi sto se tice nadripisarstva. Ako potrazite tu vijest o nasoj navodnoj zabrani, koju sam upravo ja objavila, pogledajte datum i shvatiti cete da je to (kao sto je i pisalo) prvoaprilska sala. Izgleda da vas je dosta nasjelo. Sorry!

 

:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija