petz objavljeno: 4. prosinac 2007. Dijeli objavljeno: 4. prosinac 2007. Suvlasnik sam nekretnine sa udjelom od 1/8. Moj brat također. Treći suvlanik ima 6/8 i pokrenuo je postupak za razvrgnuće suvlasništva. Održano je prvo ročište i određen je izlazak procjenitelja. Moje pitanje je: Da li moj brat i ja svoje udjele (1/8 + 1/8) možemo prodati četvrtoj osobi iako je postupak razvrgavanja suvlasništva u tijeku. Ako možemo, što se događa sa postupkom razvrgavanja koji je u tijeku (da li se obustavlja) i da li se može dogoditi da nas dvojica moramo učestvovati u troškovima postupka. Dosta mi je hitno. Unaprijed zahvalan za koristan odgovor... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petz odgovoreno: 19. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2007. hvala na korisnim odgovorima... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ogilvie odgovoreno: 19. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2007. Možete. Kupac je vaš pravni sljednik, te stupa u postupak na vaše mjesto u trenutku perfekcije ugovora o kupopordaji. Troškovi? Hmm...., pa nekom logikom vi bi snosili onaj dio troškova do stupanja novog kupca u parnicu. (može se ugovoriti drugačije, da se on upozna s postupkom i snosi sve troškove istog). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petz odgovoreno: 19. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2007. thnks... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.