Jump to content

hitno-molim Vas!!


anonimno

Preporučene objave

Zanima me rok zastare na porezno rjesenje i ako mi mozete pomoci u mom problemu....naime imam stan na moru u kojem zivi moja tetka, ista je prijavljena na toj adresi i od rata zivi u tom stanu....a porezna mi je poslala porez na tu isti stan i to porez kuce za odmor...nakon listanja po zakonu vidim da to ne ispunjava uvjete za kucu za odmor na osnovu cega me oporezuju te ulazem zalbu i ulazim u postupak....postupak traje do dana danasnjeg te jos nije doneseno nikakovo rjesenje,ali ove godine prilikom povrata poreza-isti iznos je umanjen upravo za taj sporni dug, odnosno porez na kucu za odmor a radi kojeg je jos uvijek postupak u toku....e sad me zanima da li su mogli skinuti taj iznos iako je to u upravnom postupku, te me zanima kada je zastara istog (rjesenje je doneseno 28.6.2004.) i sta ako to ode u zastaru kako ja potrazujem nazad svoje novce ili cak ako me oslobode placanja kako nazad do svoje love???

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razmislite i o ovoj odredbi Općeg poreznog zakona:

 

 

Prekid zastare

 

Članak 91.

 

(1) Tijek zastare prekida se svakom službenom radnjom poreznog tijela usmjerenom na utvrđivanje ili naplatu poreza, kamata, troškova ovrhe i novčanih kazni, koja je dostavljena na znanje poreznom obvezniku.

 

(2) Tijek zastare prekida se svakom radnjom poreznog obveznika dostavljeno na znanje poreznom tijelu radi ostvarenja prava na povrat poreza naplaćenog bez pravne osnove ili više plaćenog poreza, kamata, troškova ovrhe i novčanih kazni.

 

(3) Nakon poduzetih radnji iz stavka 1. ili 2. ovoga članka zastarni rok počinje ponovno teći.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija