Jump to content

prolazak kroz crveno (radovi na cesti)


pravnisavjet

Preporučene objave

Dobar dan,

 

Trebao bih jedan pravni savjet vezano uz prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu. Situacija je sljedeca.

Dok sam se vozio naisao sam na radove na cesti i tu je bio postavljen privremeni semafor koji je regulirao promet. Prosao sam kroz radiliste na cesti i na drugoj strani gdje radovi zavrsavaju takodjer se nalazi semafor i tu me je policija zaustavila tvrdeci da sam prosao kroz CRVENO svjetlo. Kako me mogu zaustaviti i tvrditi da sam prosao kroz crveno kad su bili na mjestu gdje izlazim s radilista. Oni su taj zakljucak donijeli valjda zbog toga sto se na toj strani ukljucilo zeleno svjetlo ali i dalje nisu mogli vidjeti jesam li usao na crveno ili na zeleno svjetlo. Mogao sam sproije voziti, mozda su radnici prolazili preko kolnika, los je put itd.. i normalno da se moze upaliti zeleno svjetlo na drugoj strani da sam ja jos na radilistu. Takodjer ni ti semafori nisu bas najtocniji jer ne ovise jedan od drugome pa ako je jos k tome i nestrucni radnik postavljao semafor (sto sigurno i jest) ne mogu tvrditi da sam prosao kroz crveno jer to jednostavno nisu VIDJELI.

Pisao sam zalbu i sad mi je dosao poziv da dodjem na glavnu raspravu. Ja na taj datum ne mogu doci posto cu biti u Zagrebu. Pise da mogu obranu iznijeti u pisanom obliku.

Jel ima smisla dalje se tu zaliti. Ja mislim da bi sud trebao odbaciti taj zahtjev za preksajem, jer oni cijeli slucaj zasnivaju na pretpostavki. Nisu vidjeli vec predpostavljaju da sam prosao kroz crveno. Uz to ispred mene je bio tegljac koji je stvarno vozio jako jako sporo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija