sonja_k objavljeno: 9. prosinac 2007. Dijeli objavljeno: 9. prosinac 2007. hrvatska smo građevinska tvrtka (obvezuje nas kolektivni ugovor za graditeljstvo), koja svoje radnike šalje na rad u mađarsku, u trajanju od cca 1 godinu. zanima me koje se pravo primjenjuje za vrijeme rada na stranom gradilištu i to ponajprije po pitanju radnog vremena. dali oni rade po mađarskom radnom vremenu (to je vjerojatno više ili manje od 40 sati tjedno), po kojem propisu dobivaju dodatke za prekovremeni i sl. (i tvrtku za koju u mađarskoj rade obvezuje njihov kol. ugovor), dali ne rade na njihove blagdane a rade na naše ili suprotno? jer ako je po njihovom pravu, a mi ovdje obračunavamo plaću (doduše porezni obveznici postaju u mađarskoj pa će se porez proslijediti u mađarsku), kako bi mi inspekciji objasnili da oni rade primjerice 45 sati tjedno? jel ima netko iskustva na ovom području da mi pomogne? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ogilvie odgovoreno: 10. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2007. Obvezni sadržaj pisanog ugovora o radu, odnosno pisane potvrde o sklopljenom ugovoru o radu u slučaju upućivanja radnika u inozemstvo Članak 20. (1) Ako se radnik upućuje na rad u inozemstvo za razdoblje duže od mjesec dana, a za vrijeme rada u inozemstvu na ugovor o radu će se primjenjivati inozemni propisi..... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sonja_k odgovoreno: 10. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2007. hvala što je netko barem uskočio. ali zaboravila sam napisati da mi je ta odredba zakona poznata, no previše je štura, praksa je malo teža. što bi to značilo da radnici rade po njihovom radnom vremenu? ili je ipak moguće da se između ugovornih strana dogovori primjena prava jedne ili druge države? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ogilvie odgovoreno: 10. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2007. Sve što je s radnikom ugovoreno treba biti sukladno stranim propisima. Dakle kolektivni ugovori vrijede ako nisu u suprotnosti s stranim propisima. Da li se može ugovoriti domaće pravo? Hmmm.. to je ZRS i mene zanima tko zna. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.