giovanna objavljeno: 12. prosinac 2007. Dijeli objavljeno: 12. prosinac 2007. evo upravo sam se malo informirala o tome i procitala u zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju da je potreban radni staž neprekidno 12 mjeseci ili 18 mjeseci sa prekidima... to bi znacilo da ja nakon 10 mjeseci neprekidnog rada nemam pravo na naknadu u iznosu 70% od plaće, tj. imam pravo samo na 25% proracunske osnovice u iznosu od 835kn??? moze li mi netko potvrditi jesam li to dobro shvatila? unaprijed zahvalna Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
giovanna odgovoreno: 18. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 18. prosinac 2007. saznala sam da je poslodavac dužan isplatiti mi naknadu za 42 dana bolovanja neovisno o radnom stažu, no može li mi netko dati nekakvu informaciju što se događa kad bolovanje predje na teret HZZO-a ako nemam 12 mjeseci radnog staža? da li onda primam onih 835kn ili postoji nekakva mogucnost da nastavim primati 70% plaće? bila bih jaaaaako zahvalna na brzom odgovoru Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 19. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2007. 835 kn u tom je slučaju refundacija nadoknade plaće poslodavca od zdravstvenog osiguranja i to je odnos koji je uređen Zakonom, ponavljam odnos između poslodavca i zdravstvenog osiguranja, a što će on tebi stvarno isplatiti odnos je radnika i poslodavca. No vrlo su rijetki slučajevi u praksi kada poslodavac isplaćuje neku drugu nadoknadu plaće od one propisane Zakonom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.