samsung objavljeno: 13. prosinac 2007. Dijeli objavljeno: 13. prosinac 2007. Pozdrav svima. Ja bih vas molio,ako ima ikog tko je dobio stambeni kredit da se javi i zanima me najviše kada se dođe na listu za dodjelu prema dosadašnjem iskustvu za koliko se vremena može očekivati dodjela kredita.Od gospode iz MOMBS-a sam saznao da sam na listi i kažu da se može zvati svaku godinu samo da se provjeri na koje si mjesto dospio.Ujedno do sada nisam dobio ni stana ni kredita a kamoli što drugo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vukovar odgovoreno: 13. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2007. Prvo kad ste predali za kredit od Mobms-a. Ako ste ove godine predali onda nećete saznati koji ste do 2.2008 jer onda izlazi nacrtna lista osoba koje traže kredit za kupovinu stana ili kuće , razliku kvadrata ,poboljšanje životnih uvjeta i sl. Koliki stupanj invalidnosti imate,koliki broj bodova imate i sl. U kojem gradu tražite kredit ili stan , sve je ovo bitno jer se razlikuje od grada do grada. Ja recimo sam na listi od 1995 godine,a do danas nisam dobio kredit,dok su dobivali i sa manjom invalidnošću od mene,znaći ako imate neke štele možda i uspijete nešto srediti.Nadam se da će te shvatiti ovo što sam napisao jer o puno faktora ovisi vaš položaj na listi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
poki odgovoreno: 13. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2007. Postavi si toliko teško pitanje da vjerojatno nitko na njega ne može dati odgovor, upravo što kolega veli netko je dobio prije a netko kasnije a netko ni neće dobiti jer dok se svi izredaju pa dok na mene dođe red ukinut će ministarstvo i liste jer svi traže kredite pa ti sada gledaj. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
whitedd odgovoreno: 13. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2007. u Nadi je spas...j..ite nadu Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivanagx odgovoreno: 10. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 10. veljača 2008. kOLIKO TI JE DUGO TREBALO DA SAKUPIŠ SVE PAPIRE KOJI SU TI POTREBNI ZA KREDIT.??? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tragac odgovoreno: 11. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2008. Jučer sam zvao mobms i dobio informaciju da se lista za dodjelu kredita braniteljima nalazi u uredima državnih uprava i kao ima dosta zahtijeva, oko 12-13000, te da se sa utvrđivanjem konačne liste i dodjelom kredita dolazi nakon izlaska i procjena komisija (ako je netko tražio, npr.kao ja za poboljšanje uvjeta stanovanja) nakon što se lista konačno utvrdi i donese ovogodišnji državni proračun, mislim da je to negdje u 3.mj.ove godine, evo to su najnovije informacije koje sam saznao, a ako netko ima nešto novije neka napiše Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
esad odgovoreno: 25. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 25. veljača 2008. da li je netko podnosio zahtjev za dodjelu kredita za poboljšanje uvjeta stanovanja (hrvi). ako je, zanima me što je potrebno sve od dokumentacije i gdje se šalje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tragac odgovoreno: 25. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 25. veljača 2008. Evo ja sam prošle godine podnio zahtjev za dodjelu kredita za poboljšanje uvjeta stanovanja i mogu reći da trebaš dosta dokumenata, ako baš hoćeš precizno pošaljem ti pp, da ne zauzimam ovdje mjesta Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
esad odgovoreno: 26. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 26. veljača 2008. možeš poslati na pp ali mislim da je bolje da to objaviš na postu jer može i druge zanimati. unaprijed hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tragac odgovoreno: 26. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 26. veljača 2008. imaš prijatelju 20 stavki, jedan A4 gusto tipkan, što sve treba, najjednostavnije je otići u MOBMS i tamo ti daju sve daljnje upute, ali ukratko trebaš: Sve domovnice i rodne listove tebe i ukućana, potvrde prebivališta, više uvjerenja, od katastra i geodete, gradsko stambeno,porezna uprava,dokazi o stradavanju (II.stupanjsko rješenje rvi),potvrdu o školovanju djece,čisti dokumenti za objekat za koji tražiš kredit....Sve to kad dobiješ papir izgleda malo teže, ali recimo ja sam te papire u tjedan dana skupio i predao, može se ako hoćeš Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
esad odgovoreno: 27. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 27. veljača 2008. puno hvala, znaći ipak moram u ured za obranu jer oni vjerovatno imaju popis što sve treba. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tragac odgovoreno: 27. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 27. veljača 2008. nema na čemu, nego put pod noge i papire u ruke Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Rov odgovoreno: 27. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 27. veljača 2008. ništa od toga ja sam predao zahtjev za kredit tj. za izgradnju kuće u vlastitoj organizaciji , 40% rvi , daleke 1996 i ništaaaa!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
esad odgovoreno: 28. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 28. veljača 2008. pa koji si na listi za dodjelu kredita? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tragac odgovoreno: 28. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 28. veljača 2008. Zvao sam Ministarstvo i rekli su da će prvo izaći komisija pregledati postojeće stanje nekretnine za koju tražim kredit, valjda sačiniti o tome neko izvješće, a da se krediti trebaju početi odobravati nakon donošenja proračuna za 2008.godinu, eto to je što sam ja čuo Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
darkoh odgovoreno: 28. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 28. veljača 2008. ma kakve liste. u tom ministarstvu ima najmanje poštenja. na listi sam od 1997.g. pa ne da nisam dobio ništa, čak mi nisu priznali bodove za dijete koje sam u međuvremenu dobio. istodobno moj rođak dobije invalidnost 2006.g., isti postotak kao ja i dobije kredit 2007.g. i još mi sere o poštenju, pravednosti i sl... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zkova odgovoreno: 28. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 28. veljača 2008. ....moje iskustvo je slično ,zahtjev pokrečem 1996.ništa se ne događa do 2005.kada "pucam po šavu"i odlazim u banku podižući kredit da si riješim stanbeno pitanje,te da nebudem podstanar cijeli život. U međuvremenu razni likovi dobivali krede sa daleko manjim uvjetima nego ja....ak si bliže vatri ...toplije ti je ...ne!?? Jednom riječju:SRAMOTA!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tragac odgovoreno: 28. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 28. veljača 2008. Ljudi ja ništa ne tvrdim, ja sam samo prenio ono što su mi rekli dok sam bio tamo i putem telefona, a iskreno kada sam mogao dobit stan ja sam ga odbio, mislio sam ima ljudi kojima je veća frka nego meni, ja sam tako razmišljao a neki nisu, i nije mi žao, ako dobijem kredit dobijem ako ga ne dobijem, nedobijem,živjet ću i dalje za razliku od nekih moja je savijest čista. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
esad odgovoreno: 28. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 28. veljača 2008. ... i velika je razlika od kredita za rješavanje stambenog pitanja i kredita za poboljšanje uvjeta stanovanja koji se relativno brzo dobivaju jer kako je tragač rekao znam neke branitelje kojima je došla takva komisija i bili su im odobreni krediti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Rov odgovoreno: 29. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 29. veljača 2008. 63,13,3, a komisija bila 2000 g. a ja nemam strica samo ovih pet prstiju Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
darkoh odgovoreno: 29. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 29. veljača 2008. e onda ćeš još dugo biti na listi. nisu važni prsti već stričevi. možda bi i po ovom pitanju trebala dijagnoza. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Rov odgovoreno: 1. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 1. ožujak 2008. Ne samo da bi trebalo provesti dijagnozu nego i prošireni CT Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
p.lav odgovoreno: 9. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 9. ožujak 2008. Kada onda ja mogu očekivati dodjelu stambenog kredita za izgradnju obiteljske kuće??u travnju 2006. sam podnio zahtjev.čitajući ove vaše primjere prije ću na drugi svijet.od grada sam dobio zemljište komunalno opremljeno i šta mi je sada činiti,koji bi bio idući korak??molim pomoć od nekog tko je upćen u problematiku.obitelj je puna očekivanja,a objasniti im to s našom birokracijom... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tigar13 odgovoreno: 25. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 25. siječanj 2013. molio bi da mi obhasnite kako da dobijem neki stančić od MORH-a ili ministaratva branitelja ...obolio sam 1993-tad od PSD-ia..živim kao postanar primanja su srednja ali sam sav u kreditu..inače sam 60%vojno,a 40%civilno opće nesposoban a igrali su se sa mnom na komisiji i ucjenivali da uzmem 20% invalidnosti ili ko zna da li ću uopće dobit....mnogo idu na pogoršanje svojeg invaliditeta a ja kojem je zdravstveno stanje sve gore i gore nemogu ili neznam kako do toga doći pa mi objasnite da i ja ostvarim svoja prava....jer jedan (branitelj) imao je 13.god i .7.mj.i oatvario je 100% pravo na invaliditet i prima mirovinu od 7 000kn mirovine....moim vas koja je to brigada bila da primi djete i to još u borbeni sektor...ja sam žalostan i razočaran sa svojim suborcima koji su isto tako izgubili nešto u Domovinskom ratu (zdravlje,mnogi uz to i obitelj)..ja se redovno liječom redovito psihijtorskoj bolnici Vrapče i kad dođem tamo tek možete na jednom mjestu vidjet stimulante ili lažnjake...molio bi vas da mi što opširnije odgovorite na moja pitanja kako doći do nekog krovića nad glavom,kako popravit svoje financijsko stanje tj.mirovinu po zakonu na koju mislim imam pravo i što je moglo dijete od 13.god u HV-u (borbeni sektor)....ja neznam kome bi se obratio za pomoć a moram skoro sam na cesti puno mi novaca ide na lijekove ,zamislita samo jadnu kutiju lijeka plaćam 100kn a gdje je ostalo...pa gospodo pošto smo mi pravna i slobodna država molio bi vas za pomoć.....unaprijed zahvalan vaš dragovoljac Tigar Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
hasko odgovoreno: 26. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 26. siječanj 2013. Nađite "dobrodušnog" koji uzima 10% i nije bitno kada si predao papire. Ništa se nije promijenilo. Jedino to što ako si rvi i predao si zahtjev imaš pravo na komunalije od lokalne samouprave ,a ni to nije malo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
buda2 odgovoreno: 28. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2013. molio bi da mi obhasnite kako da dobijem neki stančić od MORH-a ili ministaratva branitelja ...obolio sam 1993-tad od PSD-ia..živim kao postanar primanja su srednja ali sam sav u kreditu..inače sam 60%vojno,a 40%civilno opće nesposoban a igrali su se sa mnom na komisiji i ucjenivali da uzmem 20% invalidnosti ili ko zna da li ću uopće dobit....mnogo idu na pogoršanje svojeg invaliditeta a ja kojem je zdravstveno stanje sve gore i gore nemogu ili neznam kako do toga doći pa mi objasnite da i ja ostvarim svoja prava....jer jedan (branitelj) imao je 13.god i .7.mj.i oatvario je 100% pravo na invaliditet i prima mirovinu od 7 000kn mirovine....moim vas koja je to brigada bila da primi djete i to još u borbeni sektor...ja sam žalostan i razočaran sa svojim suborcima koji su isto tako izgubili nešto u Domovinskom ratu (zdravlje,mnogi uz to i obitelj)..ja se redovno liječom redovito psihijtorskoj bolnici Vrapče i kad dođem tamo tek možete na jednom mjestu vidjet stimulante ili lažnjake...molio bi vas da mi što opširnije odgovorite na moja pitanja kako doći do nekog krovića nad glavom,kako popravit svoje financijsko stanje tj.mirovinu po zakonu na koju mislim imam pravo i što je moglo dijete od 13.god u HV-u (borbeni sektor)....ja neznam kome bi se obratio za pomoć a moram skoro sam na cesti puno mi novaca ide na lijekove ,zamislita samo jadnu kutiju lijeka plaćam 100kn a gdje je ostalo...pa gospodo pošto smo mi pravna i slobodna država molio bi vas za pomoć.....unaprijed zahvalan vaš dragovoljac Tigar "stančić" češ dobiti ako si predao dokumentaciju za stanbeno zbrinjavanje i dođeš na red.(prouči stranicu min.branitelja).a što se tiče eventualnog "povečanja" mirovine moraš izači na komisiju HZMO a prije toga "obaviti" neke radnje (bolničko ležanje,papirologija ...) p.s. prokrstari malo forumom ,imaš sve napisano i objašnjeno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.