st0001 objavljeno: 18. prosinac 2007. Dijeli objavljeno: 18. prosinac 2007. Halo! Molio bi stručnu pomoć kolege pravnika. Tek sam počeo studiranjem prava a imam problem. Zbog brzine dobio sam kaznu od 500kn+110+1bod. Protiv prekršajnog naloga ide prigovor a sad razlozi: 1. U prekršajnom nalogu napisana je brzina 83km-10=73 a u zapisniku o izmerenoj brzini piše nečitko 84 ali zato jako čitko 72km/h. Znači da nakon tolerancije imam dvije različite brzine jedamput 73 a drugi put 72km/h. Ograničenje 60 km/h. 2. Nalog je potpisao jedan policajac a zapisnik drugi. Različiti potpis i službeni broj. Zato i greške uz to da ovaj drugi nije bio kod mjerenja vani već je drugome pisao kaznu. 3. U trenutku mjerenja bio sam na drugoj traci, radi se o magistrali, znači da me je isključio iz prometa preko dviju traka na privatni parking. Sad mene zanima kako sastaviti prigovor, šta navesti i na što se opozvati. Molim stručnu pomoć, hitno. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 18. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 18. prosinac 2007. To su sve razlozi koji možete navoditi, ali ne morate. Naime prekršajni nalog se stavlja izvan snage čim se podnese prigovor. Prigovor za prekršajne postupke započete do 01. siječnja 2008. godine NE treba biti obrazložen. Dakle može, ali je to najmanje bitna stvar jer oprigovorm "sutomatski" prekršajni nalog stavlja izvan snage Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
st0001 odgovoreno: 18. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 18. prosinac 2007. Ok! Hvala. Meni je bitno da li su te stvari i u kojoj mjeri bitne da se uvaži prigovor tj. odbaci prekršaj. Čime da obrazložim svoj prigovor na sudu?! Znam da postoji mogućnost da tražim da se kazna zamjeni radom za opće dobro ali ostaje 1kazneni bod. Šta napraviti?! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zvrka odgovoreno: 19. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2007. već je gore rečeno, prigovor kojim tražite da se prekršajni nalog stavi van snage, ne treba posebno obrazlagati. a kad dođete na sud, iznijet ćete svoju obranu, odnosno sam tijek događaja... ovo što navodite nije razlog da se kako to vi kažete, prekršaj odbaci.... nakon saslušanja, i izvođenja potrebnih dokaza, eventualnog saslušanja policajca koa svjedoka, sudac će donijeti rješenje na koje imate pravo žalbe. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
st0001 odgovoreno: 19. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2007. 4. po zakonu mjerenje brzine od znaka ograničenja mora iznosti 100m. mene je uhvatio na 183m a on je bio udaljen od znaka oko 200m. ako dobro računam morao je biti udaljen najmanje 283m. moguće je dokazati pošto je od znaka ograničenja pa do izlaza na magistrali 200. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomacsoon odgovoreno: 19. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2007. a može i jednostavnije, kaznu od 500,00 kuna zamijenite kaznom za rad za opće dobro na slobodi, koji se rad nikada ne odradi, platite 110,00 kuna troška kako se e bi živcirali i vukli po sudovima, a jedan bod si ponosno zabilježte i ubuduće pazite na brzinu Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
st0001 odgovoreno: 19. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2007. I za rad za opće dobro moram na sud. Točno je da tražim greške i smatram da ih u mojem slučaju ima dosta. Recimo da sam u pravu pod rednim br 4. i da se vrši mjerenje van zakona onda bi svi koji jesu i koji će biti žrtve tog mjerenja snositi troškove za koje nema osnove? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomacsoon odgovoreno: 19. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2007. kao prvo ne moraš na sud. Sačekaj da rješene postane pravomoćno i pismenim putem zatraži sa ti se novčana kazna zamijeni radom za opće dobro na slobodi. sve to ne smeta da uložiš prigovor i vodiš postupak, ali se dovodiš u opasnost da ti bude skuplja pita nego tepsija... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
st0001 odgovoreno: 19. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2007. Prigovor je napisani bez obrazloženja već samo da se ne slažem sa prekršajnim nalogom i zapisnikom o izmjerenoj brzini pod rednim brojem.... Sutra ga šaljem povratnicom. Znam da će to potrajati prije nego šta dobijem rješenje a u to vrijeme ću razmisliti i razmotriti situaciju uz to da ona moja opcija da idem do kraja ostane otvorena. Nadam se ću kroz to vrijeme dobiti još dobrih savjeta pa da lakše odlučim šta napraviti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
st0001 odgovoreno: 19. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2007. Ako ima koga da studira u Ri na pravnom fakultetu može se javiti na e-mail. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Majstor odgovoreno: 19. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2007. Zar će poslije 01.01.2008. trebati obrazložiti prigovor??? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Majstor odgovoreno: 19. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2007. Kome podnosimo prigovor? Da li ga možemo predati u prostorijama prometne policije? Ili baš mora poštom... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alexavg odgovoreno: 19. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2007. možete i pismeno poštom ili ga direktno odnijet u pp koja vam je izdala prekršajni nalog. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
st0001 odgovoreno: 20. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2007. Bolje da se šalje poštom i to povratnicom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alexavg odgovoreno: 20. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2007. Ma nemoj,uopće ti povratnica netreba,samo ti može odmoći.Bitno je da imaš potvrdu. I najbolje je obično preporučeno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
st0001 odgovoreno: 20. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2007. Zašto bi ona odmogla? Povratnicu treba potpisati isto kao preporučeno pismo samo šta se povratnica vrati onome koji šalje i tako zna kad su zaprimili. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alexavg odgovoreno: 20. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2007. I šta vam to vrijedi da znate da su zaprimili? Bitnno je da ste poslali i imate potvrdu,to je dokaz a ako ne stigne pošta je kriva.A ako šaljete sa povratnicom i kojim slučajem ne dobite povratnu potvrdu vi ćete ići bespotrebno provjeravat pa možda ponovno slati neznajuči da ne odgovarate za nedostavljenu preporučenu pošiljku Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
st0001 odgovoreno: 20. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2007. Ok, nisam znao da se može slati povratnica a da nije preporučeno. Šaljem uvijek jedno i drugo kad su u pitanju dokumenti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alexavg odgovoreno: 20. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2007. obrnuto,imaš obično preporučeno i preporučeno sa povratnicom Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 20. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2007. Zar će poslije 01.01.2008. trebati obrazložiti prigovor??? Da. Poslije 01.01.2008. će prigovor trebati biti napisan s zakonskim razlozima i obrazloženjem (dakle otprilike kao danas žalba) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
st0001 odgovoreno: 21. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 21. prosinac 2007. Šta se tiče točke 2., tu sam navodno u krivu. Ok. Za točku 1 i 3 trebao bi na koji se to zakon odnosi tj koji članak. Točka 4. se nalazi u pravilniku o načinu postupanja policijskih službenika u obavljanju poslova nadzora i upravljanja prometom na cestama, članak 19. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 22. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 22. prosinac 2007. Radi se o Zakonu o sigurnosti prometa na cestama Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
st0001 odgovoreno: 22. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 22. prosinac 2007. Hvala. Ostala mi je točka 1., zanima me koji se zakon odnosi na "materijlne greške" tj različete brzine u nalogu i zapisniku? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.