metropolis objavljeno: 19. prosinac 2007. Dijeli objavljeno: 19. prosinac 2007. Puno pozdrava eo da se prvo prestavim kaonovi clan ovog foruma! Ja sam metropolis! Naime imam curu koja je engleski drzavljanin. Naime skupa smo vec neko duze vrijeme i odlucili smo se skupa preseliti vamo. Mene zanima naime kako mi cura moze dobiti vizu trajjnu. Naime pocela je i uciti jezik a i skola stranih jezika joj je produzila boravak dok je tamo student sto znaci 6 mjeseci. Planiramo se takodjer i ozeniti al s tim nam se ne zuri zato mene samo zanima kako bi mogli dobiti vizu. Naime cura mi je i vec dobila ponudu za posao sljedece godine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milly odgovoreno: 20. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2007. Pretpostavljam da biste za početak željeli da Vam cura ostvari pravo na tzv. privremeni boravak u RH, koji se može ostvariti i u svrhu spajanja obitelji i na temelju rada. Ako ćete ostvarivati pravo na privremeni boravak po osnovi rada cura mora imati sredstva za uzdržavanje, osigurano stanovanje, zdravstveno osiguranje, odnosno dokaz o podmirenim obvezama s navedene osnove i mora opravdati svrhu privremenog boravka. Detalje možete pročitati u Zakonu o strancima (Narodne novine 79/07). Iako se ova prava ostvaruju kod nadležne diplomatske misije, najbolje je otići do prve policijske uprave i lijepo se tamo o svemu raspitajte. Nisam na kraju shvatila jel Vaša cura studira ili/i radi. Nije ni bitno, pohitajte u PU i sa sobom svakako uzmite svu dokumentaciju koju posjedujete. Oni će Vas uputiti na pravo mjesto, pokazati Vam propisane obrasce i sve drugo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.