Jump to content

viđenje dijeteta, kako ostvariti svoje pravo?


anonimno

Preporučene objave

U procesu je rastava braka sa mojom suprugom. Imam sina starog 9 mjeseci. Supruga ne želi da dijete ide ocu na vikend ili praznike. Govori da će dijete posječivati oca kada on navrši šest godina. Dali ona može ignorirati CZSR koji je odredio na prvom susretu mirenja moje pravo na viđenje djeteta! Da li ona može ignorirati eventualnu odluku suda koji će propisati vrijeme viđenja dijeteta s ocem? Koja su moja prava kao oca ovog djeteta u pogledu viđenja dijeteta. Do koje dobne granice dijeteta, dijete može otići ocu na vikend ili praznike.

Alimentaciju uredno plačam i sve obaveze prema dijetetu se uredno izvršavaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je CZSS ustanovio da imate prava viđati dijete- onda Vaša supruga nema prava ne poštivati dogovore o Vašim susretima s djetetom, a ako si ona uzima to pravo - javite se na CZSS i objasnite im to. Možda ona sad još koristi ovu situaciju dok su nerazjašnjeni točni susreti s njim, no kad sud odredi točno susrete i viđenja, onda će se i ona morati tome prilagoditi, jer nepoštivanje sudske odluke povlači za sobom i posljedice. Budite kulturni u razgovorima, a sada dok je još dijete malo, predložite da zajedno odete negdje na jedan dan, pola dana. Ona je očito povrijeđena zbog nečega, pa tako reagira. Budite mirni, pristojni i sve će biti u redu. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ona je očito povrijeđena zbog nečega, pa tako reagira. Budite mirni, pristojni i sve će biti u redu.

 

Kako je to vama ODMAH POSTALO JASNO DA JE ONA OČITO POVRIJEĐENA ZBOG NEČEGA?

 

Zašto je odmah ONA ta koja je povređena, a otac koji ne može viđati SVOJE DJETE NIJE I NE SMIJE BITI POVREĐEN nego mora biti dobar i pristojan?

 

I ako je "povrijeđena" treba joj oduzeti djete jer svoju "povrijeđenost" istjeruje preko djeteta, sprečavajući kontakte djeteta sa ocem kojem je očigledno stalo do svog djeteta!

 

FUJ!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

na zalost, praksa sudova i czss najcesce privilegira jednu stranu, cega su pojedine zene itekako svjesne vec unaprijed, pa to kasnije u postupku debelo koriste. krivnju snose dijelom i muskarci sto za razliku od zena nemaju nikakvu udrugu, odnosno nisu organizirani kako bi se lakse kod nadleznih institucija borili za svoja prava i trazili promjenu prakse (jednaki pristup bez obzira na spol) u postupcima dodjele djece i kontakata drugog roditelja s djecom. glas grupe se puno bolje cuje od usamljenog glasa pojedinca.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija