danielica objavljeno: 2. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 2. siječanj 2008. Zaposlena sam u privatnoj firmi (d..). Vlasnik najavljuje u 2008. zatvaranje firme. Trudna sam sa trećim djetetom. Što se događa ako poslodavac zatvori firmu dok mi je u tijeku bolovanje (komplikacije u trudnoći) ili porodiljski dopust. On me prilikom zatvaranja firme mora odjaviti. Koji je moj status tada? Nezaposlena? Imam li pravo na naknadu za bolovanje (komplikacije u trudnoći) i kasnije na porodiljski dopust-naknadu? Do kada? U kojem iznosu? Imam li tada na pravo na plaćenih 3 godine porodiljskog dopusta s obzirom da se radi o trećem djetetu? Uz koliku naknadu? Zahvaljujem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 2. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2008. Hebate od kud da počnem. Ukoliko se nađeš na tzv komplikacijama, a firma se zatvara, tada te poslodavac odjavljuje, no ti koristiš to pravo do kraja, odnosno do stupanja na rodiljni dopust. Rodiljni dopust u tom slučaju koristiš kao nezaposlena majka. VAŽNO: obavezno se u roku od 30 dana, a najbolje odmah po prestanku radnog odnosa prijavi kao nezaposlena osoba i kod HZZO i kod HZZZ (zdravstveno i zapošljavanje) Ukoliko se firma zatvori nakon što stupiš na rodiljni dopust, tada su pravila igre malo drugačija, no otom potom. O visini nadoknade plaće i rodiljne naknade, daj postavi pitanje kada barem otprilike bude jasno u kojem ti trenutku prestaje radni odnos, pa ćemo onda već nešto pokušati izračunati. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
danielica odgovoreno: 2. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2008. Ok! Hvala! Ako sam dobro shvatila: ako zatvori firmu dok sam na komplikacijama, prijavljujem se na HZZO i HZZ i tada imam status nezaposlene osobe i u tom slućaju minimalnu naknaku a ne prosjek plaće?! Utješite me da će mi situacija biti povoljnija ukoliko me odjavi kada mi nastupi podordiljski! Hvala jo jednom! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 2. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2008. Nisi dobro shvatila, nemaš minimalnu naknadu plaće, komplikacije, već 100 % do stupanja na rodiljni dopust, u svakom slučaju, zaposlena ili nezaposlena, a ukoliko u trenutku stupanja na rodiljni budeš nezaposlena tada će ta naknada, rodiljna naknada biti 1.663,00 kune mjesečno. Kužiš. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.