non_liquet objavljeno: 3. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 3. siječanj 2008. evo mog pitanja i dileme pa ajde posavjetujte sta da radim: - negdje 2004 sklopim ugovor o kupoprodaji nekretnina - prijavim porez i zahtjev za oslobođenje od poreza na promet .. -dobijem rješenje kojim mi se odobrava oslobodjenje naravno pod uvjetom da 5 g. imam prijavljeno prebivalište u toj nekretnini - 2007.g. raskinem ugovor o kuporodaji nekretnina zbog stanja u zemljišnim knjigama tako da nikada nisam postao vlasnik nekretnine na koju sam bio oslobođen - sada pocetkom 2008. trebam sklopiti novi ugovor o kuporodaji nekretnina i ta nekretnina bi mi de facto i de iure biti prva nekretnina dakle pitanje, da li da se upustam i trazim oslobodjenje od placanja poreza? ukoliko zatrazim moglo bi mi se obiti o glavu pa da mi prijasnje rjesenje kojim sam oslobodjen poniste i donesu novo kojim bih morao platiti porez na tu nekretninu jer nisam 5 godina imao prebivaliste u njoj. razmisljam, da predam zahtjev i naravno sporazum o raskidu rijasnjeg ugovora, al ne znam kako bi mogla porezna u tom slucaju postupiti? koje je vase misljenje? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ani2 odgovoreno: 8. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 8. siječanj 2008. Ovdje vam je bitno da li ste uopće konzumirali taj ugovor. Da li je došlo do uplate novca i sl. Najbolje vam je da odete do Pu i tamo se raspitate o konkretnom slučaju. Mislim da bi vam se trebalo uvažiti ovo što navodite. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.