TomislavK objavljeno: 3. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 3. siječanj 2008. Kakva je sudska praksa glede tog pitanja? Recimo da je slučaj u kojem je osoba nastradala na poslu i da se recimo utvrdi određeni stupanj odgovornosti poslodavca Na kraju , recimo da se ozlijeđenom nakon završetka bolovanja utvrdi invalidnost. Na šta/koliko može očekivati? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ZastoJa odgovoreno: 4. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2008. Ili recimo, budući ti puno okolišaš, a nikako da daš konkretne podatke o čemu se radi....recimo da će i drugima puno pametnijima izgledati da pokušavaš izvući nešto na što nemaš pravo....ne može biti "određeni stupanj odgovornosti poslodavca", to ti je kao biti malo trudan. Ili je odgovoran ili nije. Uostalom, o ozljedi se morao odmah sastaviti zapisnik, zvati inspekcija, bla, bla...ako to nije sprovedeno, ništa. Osim ako nađeš svjedoke (koji se boje za svoj posao, pa opet ništa). Moje ti je iskustvo iz prakse da će te "pojesti" ako iole pokušaš nešto izvesti. Mislim, nitko ti neće dati novce samo tako, ni poslodavac (odšteta) ni država (invalidnina). Ako si zbilja u pravu, traži svoje. Nažalost, poslodavci danas malo daju na sigurnost radnika. Ali ako nisi, ni ne pokušavaj muljati, izvući ćeš deblji kraj. Pa ti kako hoćeš. Ili napiši točno o čemu se radi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
TomislavK odgovoreno: 4. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2008. Hm postupak je još u tijeku pa ne bih htio o detaljima.... Stupanj odgovornosti smatram da je velik ako bi se uzelo u obzir da stroj(evi) s kojima se rukovalo nisu bili atestirani. A ja ne pokušavam izvući novce koko ti to navodiš nego pokušavam dovesti do najboljeg rješenja za sebe i obitelj budući da nisam siguran koliko ću biti sposoban raditi i time prehranjivati obitelj jewr mi je kičma u banani. Onaj tko je ovo prošao znat će o čemu govorim. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.