almir objavljeno: 4. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 4. siječanj 2008. imao bi pitanje dobio sam profesionalnu mirovinu 50/50 omjer rat i mir i zanima me kolika bi mi trebala biti mirovina to mi je teta rekla telefonom. u HV-u sam od 25.10.1991 do 20.06 2007 kad sam umirovljen po nčl.11 po ćinu sam razvodnik bio u gardijskoj postrojbi od 1993 god.DALI SE MOGU ŽALITI NA OMJER RAT I MIR I KOME DA SE ŽALIM ... IMAM HRVI 20% NA PTSP OD 2004GOD.JOŠ NIJE TRAJNO RIJEŠENJE.STAŽA IMAM 10 MJ. PRIJE RATA A SVE OSTALO MI JE U HV-u. POZDRAV IZ ŽUPANJE Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 4. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2008. Žalbu ulažeš putem svog Područnog ureda HZZMO-a, Središnjem uredu u Zagrebu, Mihanovićeva 3. No ako sam dobro primjetio umirovljen si 20.06.07. i sada čekaš izračun mirovine, pazi na zakonski rok za ulaganje žalbe. Iz iskustva, moram ti reči, žalbe teško prolaze, ali ništa ne gubiš ako je uložiš. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Razvodnik odgovoreno: 4. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2008. Mirovina će ti biti oko 3100 kn. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
poki odgovoreno: 4. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2008. Kolega ja bi na tvom mjestu prihvatio što mi nude a nastavio ganjati papire, ako imaš od čega živjeti tj. ako imaš para žali se ali ne vjerujem da ćeš išta promijeniti samo ćeš produžiti čekanje. Ponovo vještačenje možeš zatražiti nakon 6 mjeseci ako imaš pogoršanje i onda se možeš žaliti ali mirovina koju si sada dobio ide, ovako ćeš akontaciju primati još koji 5-6 mjeseci Razmisli,, Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
poki odgovoreno: 4. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2008. po meni bi ako nisam ništa pobrkao trebala iznositi 3490 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Razvodnik odgovoreno: 4. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2008. Nije isključeno, ali igrom slučaja i ja imam profesionalnu 50%-50% čin razvodnik invalidnost 30% dragovoljac a mirovina mi je 3070 kuna. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
poki odgovoreno: 4. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2008. kada si išao u mirovinu i kako su ti računali, jer može doći do greške prilikom izračuna, dobro sve provjeri, ovdje sam čitao od nekoliko njih da su im izračuni bili netočni pa su tražili ponovni izračuna da se ispravi Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Razvodnik odgovoreno: 4. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2008. U mirovini san od 26.11.2006.god, mislim da mi je izračun dobar, ali nebi bilo loše provjeriti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
poki odgovoreno: 4. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2008. Pogledaj svoj izračun, pronađi osnovicu u 2006 , mirovinski faktor itd i pogledaj da li sve štima, ne vjerujem da su osnovice u 2007 toliko povećane, ali provjeri, pročitaj svoj izračun 5 puta i računaj Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 5. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 5. siječanj 2008. Ovdje ću kratko napisati jer u postu ranije sam naveo zašto, za obnovu postupka ne mora proči šest mjeseci. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
almir odgovoreno: 5. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 5. siječanj 2008. poki po tvom izračunu bi mi mirovina trebala biti 3490kn. znaći kad dobijem riješenje o mirovini da se onda žalim ili da ponovno idem na vještačenje u mirovinsko , radi omjera ili što nisam dobio opču nesposobnost.. meni osobno smeta to što nisam dobio profesionalnu 100%rat jer mi je sav staž u HV-u i nemam drugih bolesti i cijelo ovo vrijeme sam u borbenoj postrojbi sa 131br. 3 GBR, 5GBR prošao sve terene. Prvi problemi s PTSP-om su bili 1995god. još u vrijeme rata od tad su mi prvi nalazi i od tad se lijećim i ništa se nije promjenilo za ovih 12 god. što se tiće PTSP-ija. istina da sam u HV-u ostao do 20.06.2007 ali tu su u borbenoj postrojbi mogli ostati što ja kažem opićeni,tj. oni za koje rat još nije završio....sad neznam šta dalje. jer nema više ni pucanja ni šepurina ni ####ne uniforme bez koje ni danas nemogu makar na pecanju...to je jedino gdje se uspijevam koncetrirati i opustiti...POZDRAV IZ ŽUPANJE Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 6. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 6. siječanj 2008. Žalbu, ako je planiraš na tu soluciju, uloži tek kada dobiješ rješenje s izračunom mirovine, jer ako se žališ ranije završiti ćeš na akontaciji, koja će biti manja od mirovine. Za obnovu postupka, ne vjerujem da će ti odmah područni vještak uzeti u obzir, jer kao "svježi" si umirovljenik, a da i no pošalje svoj prijedlog višem vještaku i na kraju na stolu "T" u kratkom vremenu nisam siguran da će što promijeniti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
poki odgovoreno: 6. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 6. siječanj 2008. slažem se Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.