rista objavljeno: 7. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 7. siječanj 2008. Pravnik sam u gospodarstvu a u dogledno vrijeme planiram otvoriti odvj. ured. Čitavo vrijeme radim u gospodarstvu uključivši i pripravnički staž. Moje pitanje je da li postoji ikakva mogućnost neplaćanja upisnine od 5000 eur, tj. zaobilaženja takve, po mom sudu ipak nepravedne obveze (prijavom kod odvjetnika izvjesno vrijeme ili sl.) ? Unaprijed hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
probatio_diabolica odgovoreno: 7. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 7. siječanj 2008. ne, eventualno ako preuzmeš ured od nekog ali nisam siguran. kako je tako je. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
praxis odgovoreno: 8. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 8. siječanj 2008. u zakonu o odvjetnistvu pise: Uvjeti za upis u imenik odvjetnika Članak 48. Pravo na upis u imenik odvjetnika ima osoba koja ispunjava ove uvjete, izmedu ostalog: 5. da je po završenom studiju najmanje tri godine radila u odvjetničkom uredu ili na pravnim poslovima u pravosudnim tijelima, ili najmanje pet godina na drugim pravnim poslovima; koliko znam, upisninu ne placaju oni koji imaju 3 godine staža u odvjetnickom uredu... ili nazovi Komoru da ti oni objasne... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.