Jump to content

POMOČ


anonimno

Preporučene objave

Sudionik sam prometne nesreče koja se dogodila tako što sam pretjecao vozilo ispred sebe(traktor) a prije toga sam provjerio sigurnost te radnje i dao svijetlosni signal.Dolaskom u blizinu njega ono naglo skreče ulijevo i bočno me udara u prednji kotač.Alkotestiranjem utvrđeno mi je 0,68/alk a drugom sudioniku 1,2/ alk .Kakvi su mi izgledi kod osiguravaječeg društva a kakvi kod prekašajnog suda .Postoji li mogučnost neizricavanja oduzimanja vozačke dozvole.UNAPRIJED HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Redarstvene vlasti na mjestu događaja vam oduzimaju vozačku dozvolu najduže do 72 sata ukoliko je riječ o uzrokovanju prometne nezgode sa smrtno stradalim,teško ozlijeđenim ili velikom materijalnom štetom.Dakle ako je riječ o članku 272 kaznenog zakona.Međutim kod vas je riječ o vožnji pod utjecajem alkohola od 0,68 što prekršaj prema zakonu o sigurnosti prometa na cestama pri čemu vam se izriče kazna u određenom zakonom propisanom iznosu i naravno ona se udvostručuje ukoliko je prouzročena prometna nezgoda pod utjecajem alkohola.Dakle prekršajni sud i evidencija redarstvenih vlasti imaju tu posla.Prekršajni sud za pokrenuti postupak i izreći kaznu,a evidencija za ubilježbu negativnih bodova.

Ovisno kod kojega ste osiguravajućeg društva oni mogu čak i odbiti da plate ukoliko je bilo alkohola.No to ovisi o osiguravajućoj kući i dogovoru.S druge strane po Zakonu o obveznim odnosima kod prometne nezgode trebalo bi utvrditi krivnju,onda mislim ako ste krivi oboje odgovarate svaki pola.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1-vozacka: vjerojatno vam je vec oduzeta na licu mjesta pa znate u kojem roku (do 30 dana) ce biti vracena. bit ce oduzeta opet (samo 1 kategorija) nakon odluke prekrsajnog suda na najmanje 3 mjeseca minus vrijeme koje je provela u policiji neposredno nakon nezgode

2-krivnja za nezgodu: iz vaseg posta ne mogu shvatiti situaciju. sto tocno znaci "dolaskom u blizinu njega"? dolaskom u paralelni polozaj (barem dijelom vozila) ili ste jos uvijek bili iza njega u trenutku kad je ovaj skrenuo? u ovakvim situacijama u pravilu nije kriv onaj koji je prvi poduzeo odredjenu radnju, ali ima izuzetaka.

3-osiguranje: u konacnici ce ovisit o krivnji, ali vecina osiguravajucih kuca vjeruje policijskim zapisnicima i njihovom misljenju pa stete rjesavaju i prije sudske odluke uz obavezu povrata novca ako ishod postupka ipak bude drugaciji. ovo vrijedi za stete na vozilima, ne znam kako je sa ozljedama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..malo da ti i ja pomognem,ukoliko ti je oduzeta vozacka na dulje od 3 dana, a nisi recidivista, onosno nisi prije kaznjavan za voznju pod alkholom-nemaju pravo zadrzavati vozacku vise od 3 dana-napisi post ovdje pa cu ti se javit...jer sam imao takiav slucaj i dok nisam upetljao vise instance-nacelnika u postaji,ali i u zupaniji-tad sam dobio vozacku nazad uz izvinjenja, a oduzeta mi je bilana 30 dana :-D:-D:-D:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija