igy777 objavljeno: 8. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 8. siječanj 2008. Planiram kupiti karambolirano vozilo (motocikl), zanima me kakav ugovor, potvrdu moram dostaviti poreznoj upravi prilikom prijenosa da bi mi osnovica za obračun poreza bila manja. Da li mi procjenu mora napraviti sudski vještak ili... (i kolika bi bila okvirna cijena) i koji je uopće postupak? Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ani2 odgovoreno: 8. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 8. siječanj 2008. U kupoprodajnom ugovoru mora stajati da vozilo nije u voznom stanju te da je karambolirano. Procjenu vrši ovlašteni porezni službenik na razrezu poreza. a prema važećem katalogu CVH. Ukoliko niste zadovoljni njegovom procjenom možete tražiti mišljenje vještaka za vozila. Porez se plaća u visini 5% od procijenjenje vrijednosti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.