marko-no1 objavljeno: 8. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 8. siječanj 2008. može li mi netko poslat primjer žalbe na prebrzu vožnju do 30 km/h, kazna je 500+110 kn.. nikad do sad nisam kažnjavan i student sam pa namam prihoda. hvala mail- marko-no1@net.hr Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alexavg odgovoreno: 8. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 8. siječanj 2008. a kad se prekršaj desio,ako je ove godine nema baš ni svrhe pisat žalbu... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marko-no1 odgovoreno: 9. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 9. siječanj 2008. nije ove 7.7.2007, inace slikali su me nisu me uopce zaustavili niti sam što potpisao Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alexavg odgovoreno: 9. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 9. siječanj 2008. Onda : Članak 167. Zakona o prekršajima: (1) Okrivljenik, njegov zakonski zastupnik, predstavnik pravne osobe ili opunomoćenik mogu u roku od osam dana od dana dostave ili uručenja prekršajnog naloga podnijeti prigovor tijelu koje je izdalo prekršajni nalog, a pravovremeno podneseni prigovor zadržava izvršenje. (2) U korist okrivljenika prigovor mogu podnijeti i njegov bračni i izvanbračni drug, rođak u uspravnoj liniji, posvojitelj, posvojenik, brat, sestra i branitelj. Rok za prigovor i u tom slučaju teče od dana kada je okrivljeniku, odnosno njegovom branitelju dostavljen prekršajni nalog. (3) Ako je okrivljenik platio novčanu kaznu, iznos naknade štete i troškova postupka o kojima je odlučeno u prekršajnom nalogu, smatrat će se da je odustao od prigovora. U tome se predmetu ne mogu podnositi drugi pravni lijekovi osim zahtjeva za zaštitu zakonitosti. Ako je okrivljenik platio samo novčanu kaznu, podneseni će se prigovor smatrati žalbom na odluku o naknadi štete i troškovima postupka. (4) Prigovor treba sadržavati naznaku prekršajnog naloga protiv kojega se podnosi, adresu i potpis podnositelja. Prigovor se ne treba posebno obrazlagati. Prijedlog za izvođenje dokaza okrivljenik mora obrazložiti.[/b] Eto sve vam piše pa si sami napišite prigovor Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lulea odgovoreno: 11. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 11. siječanj 2008. obrazloži to sve i traži suočavanje sa policajcom koji je to napisao. Slično se desilo mojoj ženi kas su joj napisali kaznu a do njenih su podataka došli tako da su zvali firmu koja je vlasnik auta i pitali tko ga vozi. Sve to obrazloži... da te nitko nije zaustavio, identificirao,.... i traži suočavanje sa policajcem. U njenom slučaju ni nakon par poziva suda policajac nije došao i žalba je prihvaćena! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alexavg odgovoreno: 11. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 11. siječanj 2008. Neznam kad se to vašoj ženi desilo. ali u slučaju neodazivanja na prvi poziv(neopravdano) sud traži direktno preko policijske postaje da se policajac pojavi na ročištu... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zvrka odgovoreno: 12. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2008. quote alexavg: .... ali u slučaju neodazivanja na prvi poziv(neopravdano) sud traži direktno preko policijske postaje da se policajac pojavi na ročištu... ispravka: pozivi se svaki puta šalju na policijsku postaju iz koje je svjedok policajac....i ako se ne pojavi određeni broj puta, postupak se obustavlja. u interesu policjaca je da se pojavi, jer svoju prijavu treba opravdati, ako je to potrebno i svjedočenjem na sudu.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
syrinx odgovoreno: 13. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 13. veljača 2008. ...Da li prilikom izricanja kazne odn. zaustavljanja policijski službenik mora sprovesti odredjene radnje predvidjene nekim zakonskim aktom....zapisati nešto u blok...dati na uvid zapis odn. ....tražiti potpis zaustavljenog...uručiti kaznu...obavijestiti zaustavljenog da će biti kažnjen ili da će mu nalog biti uručen...bilo što...? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
horheo odgovoreno: 22. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 22. veljača 2008. ovaj aleksa samo pamtuje po forumu , a lik nema pojma o pojmu, tu piše neke klauzule o koijma nema pojma i nezna ih ni protumačit Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 23. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 23. veljača 2008. Poštovani Horeho Već sam treći put prisiljen reagirati na vaše postove koji ne priliče forumu kao što je Legalis. Nadam se da više neću biti u potrebi da reagiram na Vaše postove, jer onda nećemo biti zadovoljni ni mi moderatori, ni vi kao član ovog foruma. Stoga Vas stvarno molim da poštujete druge članove foruma i svoje objave koristite samo u svrhu pomaganja članovima i posjetiteljima foruma držeći se prava i činjenica. :amen: :hvala: Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
barba_ozren odgovoreno: 25. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 25. veljača 2008. marko-no1 je napisao: može li mi netko poslat primjer žalbe na prebrzu vožnju do 30 km/h, kazna je 500+110 kn.. nikad do sad nisam kažnjavan i student sam pa namam prihoda. hvala mail- marko-no1@net.hr Saljes li zalbu ili prigovor? Prigovor se, za razliku od zalbe, ni ne treba obrazlagati. Napises samo da prigovaras zbog nepravilno utvrdjenog cinjenicnog stanja. A kad dodjes do sutkinje, ispricaj ovo gore i moli da ti ili smanji kaznu ili da te opomene ili da ti omuguci placanje u obrocima. A postoji i "rad za opce dobro" Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.