Jump to content

žalba, prigovor na kaznu


marko-no1

Preporučene objave

Onda :

 

Članak 167. Zakona o prekršajima:

 

(1) Okrivljenik, njegov zakonski zastupnik, predstavnik pravne osobe ili opunomoćenik mogu u roku od osam dana od dana dostave ili uručenja prekršajnog naloga podnijeti prigovor tijelu koje je izdalo prekršajni nalog, a pravovremeno podneseni prigovor zadržava izvršenje.

 

(2) U korist okrivljenika prigovor mogu podnijeti i njegov bračni i izvanbračni drug, rođak u uspravnoj liniji, posvojitelj, posvojenik, brat, sestra i branitelj. Rok za prigovor i u tom slučaju teče od dana kada je okrivljeniku, odnosno njegovom branitelju dostavljen prekršajni nalog.

 

(3) Ako je okrivljenik platio novčanu kaznu, iznos naknade štete i troškova postupka o kojima je odlučeno u prekršajnom nalogu, smatrat će se da je odustao od prigovora. U tome se predmetu ne mogu podnositi drugi pravni lijekovi osim zahtjeva za zaštitu zakonitosti. Ako je okrivljenik platio samo novčanu kaznu, podneseni će se prigovor smatrati žalbom na odluku o naknadi štete i troškovima postupka.

 

(4) Prigovor treba sadržavati naznaku prekršajnog naloga protiv kojega se podnosi, adresu i potpis podnositelja. Prigovor se ne treba posebno obrazlagati. Prijedlog za izvođenje dokaza okrivljenik mora obrazložiti.[/b]

 

Eto sve vam piše pa si sami napišite prigovor :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

obrazloži to sve i traži suočavanje sa policajcom koji je to napisao. Slično se desilo mojoj ženi kas su joj napisali kaznu a do njenih su podataka došli tako da su zvali firmu koja je vlasnik auta i pitali tko ga vozi.

 

Sve to obrazloži... da te nitko nije zaustavio, identificirao,.... i traži suočavanje sa policajcem.

 

U njenom slučaju ni nakon par poziva suda policajac nije došao i žalba je prihvaćena!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

quote alexavg: .... ali u slučaju neodazivanja na prvi poziv(neopravdano) sud traži direktno preko policijske postaje da se policajac pojavi na ročištu...

 

ispravka: pozivi se svaki puta šalju na policijsku postaju iz koje je svjedok policajac....i ako se ne pojavi određeni broj puta, postupak se obustavlja. u interesu policjaca je da se pojavi, jer svoju prijavu treba opravdati, ako je to potrebno i svjedočenjem na sudu....

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

...Da li prilikom izricanja kazne odn. zaustavljanja policijski službenik mora sprovesti odredjene radnje predvidjene nekim zakonskim aktom....zapisati nešto u blok...dati na uvid zapis odn. ....tražiti potpis zaustavljenog...uručiti kaznu...obavijestiti zaustavljenog da će biti kažnjen ili da će mu nalog biti uručen...bilo što...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani Horeho

 

Već sam treći put prisiljen reagirati na vaše postove koji ne priliče forumu kao što je Legalis.

 

Nadam se da više neću biti u potrebi da reagiram na Vaše postove, jer onda nećemo biti zadovoljni ni mi moderatori, ni vi kao član ovog foruma.

 

Stoga Vas stvarno molim da poštujete druge članove foruma i svoje objave koristite samo u svrhu pomaganja članovima i posjetiteljima foruma držeći se prava i činjenica. :amen: :hvala:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

marko-no1 je napisao:

može li mi netko poslat primjer žalbe na prebrzu vožnju do 30 km/h, kazna je 500+110 kn.. nikad do sad nisam kažnjavan i student sam pa namam prihoda. hvala

mail- marko-no1@net.hr

 

Saljes li zalbu ili prigovor? Prigovor se, za razliku od zalbe, ni ne treba obrazlagati. Napises samo da prigovaras zbog nepravilno utvrdjenog cinjenicnog stanja. A kad dodjes do sutkinje, ispricaj ovo gore i moli da ti ili smanji kaznu ili da te opomene ili da ti omuguci placanje u obrocima. A postoji i "rad za opce dobro" :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija