GoogleGuy objavljeno: 9. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 9. siječanj 2008. ozdrav, trebam savjet vezan za isplatu razlike u placi zbog dugotrajnog bolovanje (vise od 90 dana). koliko znam vecina ili sve tvrtke to isplacuju, no problem je s jednom drzavnom ustanovom koja se ravna po zakonu o radu. bolovanje traje vec oko 2-3 godine, no ni za jedan mjesec nadoknada nije primljena. znaci, sad je osoba na teretu HZZO-a, ono isplacuje placu tj. bolovanje... no poslodavac bi trebao isplacivati tu razliku do koje dolazi zbog manjeg iznosa kojeg HZZO uplacuje. kojim člankom zakona se to regulira i koga kontaktirati radi ostvarivanja prava, ima li netko iskustava? hvala, pozdrav. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 9. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 9. siječanj 2008. Ne postoji razlika u plaći zbog dugotrajnog bolovanja već postoji jednokratna isplata prema Kolektivnom ugovoru za radnika koji je na bolovanju duže od 90 dana. Nadoknadu plaće isplaćuje poslodavac, a ne HZZO (osim pod strogo propisanim uvjetima nelikvidnosti i stečaja poslodavca). Dakle, prouči Kolektivni ugovor, i to je to, ukoliko plaćaš i nekakvu članarinu nekome, pitaj ga nešto o tome što si pitao ovdje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
GoogleGuy odgovoreno: 9. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 9. siječanj 2008. Zvao sam nadleznu instutuciji za kontrolu navedene drzavne sluzbe i rekla je da se ravnamo po Zakonu u radu... Nema kolektivnog ugovora cini mi se ...? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 9. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 9. siječanj 2008. A koja to državna služba nema Kolektivni ugovor? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
GoogleGuy odgovoreno: 9. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 9. siječanj 2008. mozda i ima, no na zalost dok je bolovanje, ne mozemo doci u njegov posjed, jedino neki odvjetnik ili tako nesto, ali nastojim to izbjeci. rijec je o turistickoj zajednici, jednoga grada... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.