Kaznjenik objavljeno: 9. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 9. siječanj 2008. Ozenjen sam vec 2 godine sa hrvatskom drzavljankom, a ja imam drzavljanstvo BIH. Zanima me posle koliko vrjemena imam pravo na HR drzavljanstvo. Zivimo u Zagrebu samo zadnjih 8 mesjeci. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ianna2 odgovoreno: 9. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 9. siječanj 2008. Pa nije samo zagreb Hrvatska ! Nisam sigurna da je samo vrijeme provedeno u braku dovoljan parametar za dobivanje državljanstva. Raspitaj se o boravištu, pa trajnom boravištu te konačno državljansktvu u bilo kojem Matičnom uredu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nikoleta odgovoreno: 9. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 9. siječanj 2008. Stranac koji je u braku sa državljankom RH i kojemu je odobren stalni boravak može podnijeti zahtjev za stjecanje hrvatskog državljanstva. Da biste mogli podnijeti zahtjev za stalni boravak morate imati 5 godina odobren privremeni boravak u RH. Znači, morate predati zahtjev za odobrenje prvog privremenog boravka u RH, u svrhu spajanja obitelji. Zahtjev za prvi privremeni boravak podnosite u Veleposlanstvu RH u inozemstvu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.