hello objavljeno: 12. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 12. siječanj 2008. Živi u kući već 35.godina djeda i bake. Ulagala sam i živjela. Već nekoliko godina traje spor majke i njenog polubrata. U stanu sam živjela sa djedom i bakom, sahranila ih i brinula o njima. Želim uložiti u taj stan i živjeti. Imam li pravo na nužni dio? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marija_1495 odgovoreno: 10. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 10. veljača 2008. Hm, zanimljivo pitanje. Na nužni dio mislim da ne biste imali pravo jer niste 1. nasljedni rod, a izgleda da nema oporuke kojom Vam je stan ostavljen.Ako nema oporuke sve ide 1. nasljednom redu. Ali treba pitati advokata, imate li pravo i kakvo zbog dugotrajnog življenja u toj nekretnini. Mislim da ste možda stekli pravo posjeda. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 12. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 12. veljača 2008. Nemate pravo na nužni dio, ali imate prava po čl. 75 i 76 Zakona o nasljeđivanju. Tj. imate pravo na onaj dio ostavine koji odgovara vrijednosti vašeg rada i ulaganja u onoj mjeri za koji se ta imovina povećala, i to sve za vrijeme trajanja života sa bakom i djedom. Na sličan način va pripadaju i kućanski predmeti i oprema kao nisu veće vrijednosti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.