Jump to content

uskracivanje viđanja djeteta....


tomi00

Preporučene objave

dan svima... Sto kad zena neda dijete viditi i nakon sudske presude o kontaktima oca i djeteta??? Da nezovem policiju da oni uzmu dijete.... Centar neradi bas nista a to je ovdi vecini poznato.... Da se opet ide na sud??? zasto onaj koji izgubi dijete na sudu je veliki gubitnik???Koliko puta je centar duzan mjesecno po zakonu obilaziti dijete??? i moze li onaj ko placa alimentaciju traziti svaki mjesec izvjesce di je novac potrosen???Hvala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko imate pravomoćnu sudsku presudu možete pokrenuti ovršni postupak pred sudom kako bi se ostvarili susreti s djeteteom.

Također je moguće podnijeti i kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu za djelo kažnjivo po članku 215.Kaznenog zakona ukoliko se susreti s djetetom uskraćuju od strane drugog roditelja....

Također se trega obratiti CZSS dopisom i upoznati isti s opstrukcijom koju čini roditelj s kojim dijete živi u smislu neizvršenja sudske presude i zatražiti intervenciju.

 

Policija tu ne može ništa učiniti sama po sebi.Moguće je da samo evidentira stanje.što se kasnije može koristiti kao dokaz u ovršnom ili kaznenom postupku.

 

Centar nema obvezu obilaziti dijete ukoliko nema razloga da isto čini (npr.prijava da su djetetova prava ili dobrobit ugroženi ili po odluci suda ili ako je Centar sam donio takvu mjeru).

 

Zakon ne predviđa obvezu da roditelj na čije se ruke isplaćuje iznos uzdržavanja podnosi izvještaj Centru ili drugom roditelju o tome na koji način su i koje potrebe djeteta s tim sredstvima zadovoljene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ključni pojam u obavještavanju czss-a i sličnih radnji kada su oni u pitanju je: pismeno.

Ne jer će postati angažirani iz tko zna kojeg razloga već zato jer postoji pisani trag da ne surađuju i ne vode računa o onome što im je zadaća, a smatraju je deklarativnom, te pristupaju svemu bez minimuma volje.

Dodatak ključnim pojmovima: sustavno, uporno.

Eh, da... i UNova Konvencija o pravima djeteta s kojom je OZ usklađen.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Ovo sa UN-ovom Konvencijom je jako dobra stvar. Sve ide podmazano kada je u pitanju UN-ova Konvencija o pravima djeteta (oslobodi me Bože toga)! Nadam se da nitko i nikada neće pozivati na UN-ove Konvencije, ili tražiti pomoć od CZSS-a ili neke druge institucije (op. Hrvatske), ja je nisam dobio kada je trebalo, pa evo već skoro četiri godine kako nisam vidio dijete! Ma svejedno, bitna su moja djeca koja su sretna i ja s njima, a UN, hr. sudovi, ili CZSS u R. Hrvatskoj (ha, ha, ha) - iluzija jednog propalog sustava, zar ne??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija