Jump to content

uvoz vozila


e-one

Preporučene objave

pozdrav :)

moje pitanje je u vezi uvoza automobila koje nebi bilo registrirano u HR, tj. služilo bi kao izložbeni primjerak. Po nekim (neprovjerenim) informacijama takav bi se auto mogao uvesti bez ograničenja na starost vozila, homologaciju i sl. Koja je procedura, kolika su davanja i jeli to uopće moguće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S carinskog stajališta nije bitna namjena, a osobna vozila oduvijek imaju posebna pravila za carinjenje. Za info nazovite na carinu (najbližu robnu ispostavu koju ima gotovo svaki grad u RH).

Mislim da je bitno znati dali to vozilo- izložak namjeravate uvesti "zauvijek" ili se radi o, ajmo reć, privremenom uvozu (uvoz na neko vrijeme, pa ćete vozilo vratiti i takvo voziloostaje u vlasništvu stranog partnera)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o autu iz 1982.g., dakle prestar da bi prošao homologaciju i premlad da bi se uvezao kao oldtajmer. ja bi ga vani kupio privatno i uvezao ga u HR bez namjere registracije i na trajno. znam da ga mogu dovesti u HR tako da mi ga neko sa dozvolom rada/boravka doveze ali ne bih pravio ni sebi ni nekome probleme sa carinskim prekršajem nego bi platio što moram a ne da mi ga oduzmu i ko zna šta još. :-( Sjećam se nekih primjera kad su tek uvedene homologacije i starosna ograničenja i kad su ljudi pogreškom dovozili prestare ili neodgovarajuće aute pa su ih uvozili praktički "za dijelove" ( da ne kažem "za golubove" ili "za kokoši" ) :-) Provjerit ću u CI pa javim. tnx.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija