marta_m objavljeno: 22. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 22. siječanj 2008. Lijep pozdrav svima! Dana 14.12.2007. dobila sam na adresu firme (na moje ime) u kojoj radnim rješenje o ovrhi od 12.10.2007. od odvjetnice xx. U desetom mjesecu nisam primila nikakvo rješenje o ovrhi. Radi se o dugu prema Zagrebačkoj banci od 25.09.2006. u cjelokupnom iznosu od 4.410,81 kn. Moja plaća iznosi neto 5.000,00 kn. Mogu li oni meni plijeniti više od 1/3 plaće? 07.01.2008. stigao je Prijedlog za ovrhu na novčanoj tražbini ovršenika mome poslodavcu (d..) i ukoliko mi se sa plaće ne skine traženi iznos 4.410,81 kn oni će taj iznos podmiriti sažiro računa firme. Da li i to mogu? Što da radim??? Hvala na svim odgovorima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anika7 odgovoreno: 22. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. siječanj 2008. mogu namiriti sa racuna firme,ukoliko poslodavac ne plati duzni iznos ili ne ospori trazbinu u roku 15 dana donijet ce se rješenje o pljenidbi njegovih novčanih sredstava u potrebnom iznosu za namirenje Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marta_m odgovoreno: 22. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 22. siječanj 2008. A da li mi se može uzeti više od 1/3 plaće? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomacsoon odgovoreno: 22. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. siječanj 2008. u pravilu ne, ako gledamo samo na Ovršni zakon. U preksi se zna desiti da stranke daju bankama suglasnost da im se plijeni cijela plaća, pa će vam ako ste taku suglasnost dali plaća biti zapljenjena u cijelosti... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.