M222 objavljeno: 23. siječanj 2008. objavljeno: 23. siječanj 2008. Bok, prvi put se ovdje javljam. Imam pitanje; kako se mogu naručiti zbirke zakona za ispit i koliko koštaju? Poznato mi je da obično ima jedna knjiga za opći dio i jedna za posebni. Molim i malu pomoć oko kratica na forumu - ZUP i sl.??? Citiraj
anera odgovoreno: 23. siječanj 2008. odgovoreno: 23. siječanj 2008. ZUP je kratica za zakon o općem upravnom postupku, a ZUS je kratica za zakon o upravnom sporu. Ja sam knjigu za opći dio kupila na seminaru, mislim da je došla oko 200 kn. Za posebni dio nisam imala knjigu, mislim da se tu moraš sam snači. Probaj nabaviti sriptu za opći dio. Mislim da je jedna kružila na Adresa bloga: http://drzavniispit.blog.hr, jedini problem je taj da je skripta malo zastarjela!! Citiraj
anera odgovoreno: 23. siječanj 2008. odgovoreno: 23. siječanj 2008. Ako možeš svakako odi na predavanja i pokušaj ih snimiti zbilja pomažu. Citiraj
MotorolaGirl odgovoreno: 23. siječanj 2008. odgovoreno: 23. siječanj 2008. Zbirku za opći dio možeš kupiti u Novom informatoru u Zagrebu, cijena je 220,00 kuna, a što se tiče posebnog dijela ne znam Citiraj
neja odgovoreno: 23. siječanj 2008. odgovoreno: 23. siječanj 2008. malo po ovom forumu proveslaj, puno toga se nauči i pronađu korisni linkovi, ljudi su si dali jako puno truda da budemo informirani, obajvljuju se pitanja iz općeg dijela, savjeti, odgovori na pitanja...ovdje se stvarno može puno pronaći, al učiti moraš Citiraj
M222 odgovoreno: 23. siječanj 2008. Autor odgovoreno: 23. siječanj 2008. Učenje nije problem. Počeo sam raditi krajem 11 mj. 07. i taj ispit bi, ovisno o tome kad padnu rokovi, trebao polagati na samom kraju ove ili početkom iduće godine. Za sada sam skinuo sve zakone s neta navedene o onom programu NN61/06. Problem je što ima puno izmjena i dopuna zakona, pa bih radije imao svježu zbirku s pročišćenim tekstovima nego da sve moram sam uređivati. Skripte sam isto pronašao ovdje, ali malo je nezgodno zato što ih dobar dio nije datiran pa ne znam koliko su stare. Citiraj
Maja82 odgovoreno: 23. siječanj 2008. odgovoreno: 23. siječanj 2008. Ako nisi s pravom na TI odnosno nisi po struci pravnik, preporučam ti da si uzmeš komentar ZUP-a, pogotovo ako će ti trebati u daljnjem radu. Sretno! Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.