Jump to content

nepovoljna promjena ugovora o radu

kol

Preporučene objave

Poštovani, molim za pomoć!

Novom sistematizacijom ukinuto je radno mjesto na kojem smo radili. Ostalim kolegama ponuđen je ugovor na skoro iste poslove koje smo dosad obavljali (za višu plaću), a meni je ponuđen ugovor na manje složene poslove ili poslovno uvjetovan otkaz. Napominjem da mi poslodavac nije obrazložio razlog moje degradacije.

U isto vrijeme na te bolje plaćene poslove preraspoređuje još nekoliko zaposlenika koji su do sada obavljali manje složene poslove. Pitanje je da li da li imam kakva prava za zaštitu, odnosno da li je poslodavac u pravu kada mi daje poslovno uvjetovan otkaz ( u slučaju nepotpisivanja ugovora kojim mi se smanjuje plaća), a u isto vrijeme dodatno zapošljava nekoliko radnika na skoro iste poslove za radno mjesto koje se sada drugačije zove.

Pozdrav

Dijeli na drugim stranicama

Zakon kaže da poslodavac može otkazati ugovor o radu - redovitim otkazom zbog organizacijskih razloga (poslovno uvjetovan otkaz), ali samo ako ne može zaposliti radnika na nekim drugim poslovima. Dakle reorganizacija je pravo poslodavca, a mišljenje radnika da je ona nepotrebna ili neznatnog opsega je irelevantno.

Pošto je reorganizacijom Vaše radno mjesto ukinuto, a poslodavac Vam je ponudio ugovor o radu za neko drugo radno mjesto za koje postoji potreba, uz uvjet da je reorganizacija provedena zakonito (promjenom pravilnika uz savjetovanje s radničkim vjećem i propisnom objavom), mislim da bi takva odluka poslodavca bila zakonita.

Vi u slučaju neprihvačanja ponude poslodavca imate pravo na otkazni rok kao i na otpremninu.

Sretno!

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija