lorder objavljeno: 24. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 24. siječanj 2008. Baka bi htjela darovati meni kucu,braticu i sestricni zemlju,pa me zanima kako slijedi postupak,da li se placa porez na darovanu imovinu?jel postoje vec gotovi formulari za darovanje imovine ili moramo uzeti odvjetnika?hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomacsoon odgovoreno: 24. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 24. siječanj 2008. porez se plaća, 5% od utvrđene vrijednosti... Formulari postoje, ali savjetujem da idete odvjetniku. Riječ je o pravnom poslu u kojem ćete steći nekretnine određene vrijednosti, koji je visoko formalan te bi i u vašem interesu bilo da vam to obavi profesionalac Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
barbarabeki odgovoreno: 24. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 24. siječanj 2008. Ne znam jesam li u pravu ali na darovane nekretnine se ne plaća porez. Znam da je tako sa prvim nasljednim redom, ali s drugim već nisam sigurna. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ani2 odgovoreno: 25. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 25. siječanj 2008. Sukladno čl. 13. st. 1. ZPPN bit ćete oslobođeni plaćanja poreza na promet nekretnina. @tomacsoon svojim odgovorima zbunjujete korisnike. Molim Vas da prije nego dadete odgovor provjerite Zakone! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomacsoon odgovoreno: 25. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 25. siječanj 2008. Priznajem grešku, nisam pročitao pitanje do kraja...posipam se pepelom i ispričavam se... trebao bi postojati neki smajli za posipanje pepelom, pa eto ideje za dodatak... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomacsoon odgovoreno: 25. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 25. siječanj 2008. možda ova Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.