galathea objavljeno: 25. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 25. siječanj 2008. Molim da mi odgovori netko tko je upućen u sklapanje ugovora o zajedničkom investiranju. Moja tvrtka namjerava ući u zajedničko investiranje u gradnju 8 apartmana sa još 4 fizičke osobe. Znima me da li je bolje zaštiti se ugovorom o kompenzaciji kojom moja tvrtka za izvedene radove dobiva 4 gotova apartmana ili je dovoljno uknjižiti se, odnosno plombirati građevinsko zemljište do završetka gradnje i nakon toga prenijeti vlasništvo na ime tvrtke. Stvar je u tome da mi investitori predlažu da ostavim do završetka radova sve na njihovom imenu, te da se tako i direktno proda s njihovog imena, radi plaćanja manjeg poreza. Po prirodi sam inače vrlo oprezna, ali privlači me pomisao da mi porez namijenjne državi koji je ne mali, ostane u džepu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mcgreg odgovoreno: 26. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 26. siječanj 2008. po meni, najsigurnije za vas je da vam daju "pravo gradnje" na zemljistu, evidentirate to u grnutovnici i promijenite na gradjevinskoj dozvoli.... to je ziher najsigurnije, jer ste vi na kraju vlasnik zgrade a oni zemljista i vi jednostavno kod etaziranja direktno upisete vlasnika... s obzirom da sumnjam da budu pristali na to onda vi angazirajte odvjetnika i to je isto najsigurnija metoda... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alfaro odgovoreno: 28. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2008. A da nebi vi ostali bez icega, bolje da se s nekim strucnim licem neznam odvjetniku ili sl.obratite za savjet mozda bi to sad bilo najpametnije? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mcgreg odgovoreno: 28. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2008. to je 100% najpametnija solucija s obzirom da je "njih" vise investitora a izgleda da su i dobro organizirani (komentar na porez i taktiku pregovora) uzmite vi odvjetnika ili u najmanju ruku nekog s iskustvom u ovakvim poslovima.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.