tragac objavljeno: 26. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 26. siječanj 2008. Imam jedno konkretno pitanje, radi se o slijedećem nakon što mi je umro djed, na održanoj ostavinskoj raspravi na sudu baka je dobila polovicu kuće i zemljišta, dok su druga polovica kuće i zemljišta podjelilo na moje 2 tete i mene (moj otac, bakin sim umro prije 30 god.)jedna teta i ja baki smo prepustili svoje naslijeđene dijelove navedenog dok je druga teta svoj dio zadržala.Nakon par godina baka je kod odvjetnika napravila oporuku u kojoj nakon svoje smrti kuću i zemljište ostavljana meni, a prije par mjeseci na sudu ( uz prisustvo odvjetnika koji je baki sačinio i oporuku prije više god) napravili smo ugovor o doživotnom uzdržavanju.Nakon par mjeseci baka je ostala nepokretna i sada o njenim svim potrebama (oblačenje,pranje,hranjenje i općenito cijela skrb) brinemo moja supruga i ja, dok jedna njezina kćer koja živi u istoj kući s bakom (ista ona koja je uzela na ostavini svoj dio) osim što s bakom dok je bila zdrava nije komunicirala, niti brinula o njenim potrebama isto tako niti sada ne brine o baki, a kako mi se čini da kad nažalost bake više nebude među nama,računa da će naslijediti i bakin dio.Da li moja teta nakon što je baka sačinila oporuku kod odvjetnika i ugovor o doživotnom uzdržavanju sve na moje ime,ima pravo tražiti nužni dio i osporavati davno sačinjenu oporuku i ugovor o doživotnom uzdržavanju.Oprostite što sam se malo raspisao ali činilo mi se da je to sve bilo potrebno napisat da bi bilo lakše shvatiti kakva je situacija.Hvala na odgovorima !!!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.