Jump to content

Ugovor o doživotnom uzdržavanju

tragac

Preporučene objave

Imam jedno konkretno pitanje, radi se o slijedećem nakon što mi je umro djed, na održanoj ostavinskoj raspravi na sudu baka je dobila polovicu kuće i zemljišta, dok su druga polovica kuće i zemljišta podjelilo na moje 2 tete i mene (moj otac, bakin sim umro prije 30 god.)jedna teta i ja baki smo prepustili svoje naslijeđene dijelove navedenog dok je druga teta svoj dio zadržala.Nakon par godina baka je kod odvjetnika napravila oporuku u kojoj nakon svoje smrti kuću i zemljište ostavljana meni, a prije par mjeseci na sudu ( uz prisustvo odvjetnika koji je baki sačinio i oporuku prije više god) napravili smo ugovor o doživotnom uzdržavanju.Nakon par mjeseci baka je ostala nepokretna i sada o njenim svim potrebama (oblačenje,pranje,hranjenje i općenito cijela skrb) brinemo moja supruga i ja, dok jedna njezina kćer koja živi u istoj kući s bakom (ista ona koja je uzela na ostavini svoj dio) osim što s bakom dok je bila zdrava nije komunicirala, niti brinula o njenim potrebama isto tako niti sada ne brine o baki, a kako mi se čini da kad nažalost bake više nebude među nama,računa da će naslijediti i bakin dio.Da li moja teta nakon što je baka sačinila oporuku kod odvjetnika i ugovor o doživotnom uzdržavanju sve na moje ime,ima pravo tražiti nužni dio i osporavati davno sačinjenu oporuku i ugovor o doživotnom uzdržavanju.Oprostite što sam se malo raspisao ali činilo mi se da je to sve bilo potrebno napisat da bi bilo lakše shvatiti kakva je situacija.Hvala na odgovorima !!!! :-)

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija