Jump to content

prijava pravosudnog prije isteka potrebno roka za prijavu

Preporučene objave

objavljeno:

Pozdrav svima,

imam jedno pitanje ako slučajno netko ima iskustva u sličnom slučaju. Početkom 6. mjeseca stječem uvjete za polaganje pravosudnog odnosno za prijavu. Budući da u 7. i 8. mjesecu nema ispita da li postoji mogućnost da prijavim u 5. mjesecu za rok u 6.? Dakle, dvadesetak dana prije dovoljnog staža.

odgovoreno:

Pridružujem se pitanju. Naime, uvjete ostvarujem čak nešto ranije, 13.05., a rok od 45 dana ističe 28.06. Dakle, da li je u tom slučaju još moguće uhvatiti rok za lipanj-srpanj ili, nažalost tek na jesen?

odgovoreno:

Koliko mi je poznato, u trenutku prijave morate imati dokaze o ispunjavanju uvjeta, a ne 10 ili 100 dana kasnije. Pogledajte jos na stranici ministarstva, ali takva je praka bila kad sam ja polagala.

Znaci, ispunjeni SVI uvjeti i tek onda prijava.

odgovoreno:

Hm, a zna li netko ovo:

ako sam nekoliko mjeseci radio kod odvjetnika, pa sad volontiram na sudu, moram li imati čistih 18 mjeseci staža na sudu da bih mogao polagati pravosudni ili mi se ubraja i staž proveden na radu kod odvjetnika?

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija