Jump to content

uporaba privatnog automobila u služb. svrhe iako postoje služb. aut.


marinha

Preporučene objave

Može li mi netko hitno, jako hitno odgovoriti da li se smije koristiti privatni automobil na službenom putovanju iako postoje raspoloživi službeni automobili (radi se o proračunskom korisniku, ako je i to bitno)? Po nekoj mojoj logici ne bi se smjelo jer je to neracionalno raspolaganje sredstvima (isplaćuje se 2kn/km - kad se sve zbroji nije mali iznos).

 

Ako se ne smije, možete li me uputiti konkretno na neki propis, zakon, odluku ili sl.? Gledala sam u Zakonu i Pravilniku o porezu na dohodak, ali nisam našla ništa što bi mi pomoglo konkretno za ovaj problem. Please, pomozite!!

 

Hvala! Pozzzzzzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U poreznim propisima zasigurno nećete naći odgovor na svoje pitanje. Zapravo, onako da piše da se osobno vozilo u službene svrhe može koristiti samo kada nije na raspolaganju službeno vozilo - to nećete naći nigdje.

 

Međutim pogledajte u Zakonu o proračunu, članak 4. govori o tome da se izvršavanje proračuna (podredno i financijskog plana) temelji na načelima zakonitosti, učinkovitosti, ekonomičnosti i transparentnosti.

 

U svakom slučaju, službenik ili namještenik idu na službeni put prijevoznim sredstvom koje im odobri čelnik tijela u kojem rade. A to je navedeno na nalogu za službeno putovanje koji se djelatniku mora uručiti prije službenog puta. Ova priča se nadovezuje na članak 55. Zakona o proračunu.

:sofer:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija