marinha objavljeno: 29. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 29. siječanj 2008. Može li mi netko hitno, jako hitno odgovoriti da li se smije koristiti privatni automobil na službenom putovanju iako postoje raspoloživi službeni automobili (radi se o proračunskom korisniku, ako je i to bitno)? Po nekoj mojoj logici ne bi se smjelo jer je to neracionalno raspolaganje sredstvima (isplaćuje se 2kn/km - kad se sve zbroji nije mali iznos). Ako se ne smije, možete li me uputiti konkretno na neki propis, zakon, odluku ili sl.? Gledala sam u Zakonu i Pravilniku o porezu na dohodak, ali nisam našla ništa što bi mi pomoglo konkretno za ovaj problem. Please, pomozite!! Hvala! Pozzzzzzz Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lajavica odgovoreno: 29. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 29. siječanj 2008. može Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marinha odgovoreno: 29. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 29. siječanj 2008. lajavica je napisao: može a tako i ja mogu napisati: ne može. treba mi neka podloga za tu izjavu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milly odgovoreno: 29. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 29. siječanj 2008. U poreznim propisima zasigurno nećete naći odgovor na svoje pitanje. Zapravo, onako da piše da se osobno vozilo u službene svrhe može koristiti samo kada nije na raspolaganju službeno vozilo - to nećete naći nigdje. Međutim pogledajte u Zakonu o proračunu, članak 4. govori o tome da se izvršavanje proračuna (podredno i financijskog plana) temelji na načelima zakonitosti, učinkovitosti, ekonomičnosti i transparentnosti. U svakom slučaju, službenik ili namještenik idu na službeni put prijevoznim sredstvom koje im odobri čelnik tijela u kojem rade. A to je navedeno na nalogu za službeno putovanje koji se djelatniku mora uručiti prije službenog puta. Ova priča se nadovezuje na članak 55. Zakona o proračunu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marinha odgovoreno: 29. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 29. siječanj 2008. hm, znači da ako čelnik tako odredi, to da se ide privatnim automobilom umjesto službenim iako takav put ustanovu košta duplo više nego što bi bilo inače, nema nikakav propis koji bih mu mogla pokazati i reći to se tako ne smije? a najčešće baš taj čelnik koristi svoj automobil i diže pare. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milly odgovoreno: 29. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 29. siječanj 2008. MOžete ga podsjetiti na Zakon o proračunu, i na njegove obveze prema Statutu. Ili na to kako će ti troškovi u izvješću o izvršenju financijskog plana izgledati. Ako nemate neki interni pravilnik...ili neku uputu osnivača...konkretno onako za stavit pod nos - ne bih znala. Mislim da ne. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marinha odgovoreno: 29. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 29. siječanj 2008. ok, puno hvala!!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.