sorry objavljeno: 29. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 29. siječanj 2008. Dakle, zanima me je li to u skladu s Zakonom. Znam da je moguće. Moja firma je otišla pod stečaj i isti dan izbrisana iz sudskog registra, od naših potraživanja nikad ništa. Pokušala sam iščitavati Zakon ali previše je toga , a možda netko ovdje zna iz iskustva, pa molim odgovor ako može. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
guzakomeduza69 odgovoreno: 5. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 5. veljača 2008. moguce je otvaranje i zaključenje stečajnog postupka zbog nedostatnosti stečajne mase. Nedostatnost stečajne mase poznajemo u užem i u širem smislu. U užem smislu nedostatnost postoji kada stečajna masa nije dostatna niti za pokriće troškova stečajnog postupka pa presumiram s obzirom na to da ste naveli da je isti dan otvoren i zaključen stečajni postupak da se radi upravo o nedostatnosti upravo u tom smislu. Trazbine vjerovnika namiruju se prema redoslijedu određenom Stečajnim zakonom: razlučni vjerovnici, vjerovnici stečajne mase, stečajni vjerovnici po isplatnim redovima. Zvisno kada je otvoren konkretni slučaj s obzirom da su izmjenjene odredbe Stečajnog zakona radnici su sa svojim tražbinama svi svrstani u prvi isplatni red. Također je upitno da li se je koji od vjerovnika protivio toj obustavi ili ne. Kod obustave stečajnog postupka zbog nedostatnosti stečajne mase vjerovnici se ne pozivaju da prijave svoje tražbine. Iako je postupak obustavljen odnosno zaključen moguće je da se naknadno pojavi neka imovina iz koje bi se mogli namiriti vjerovnici... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.