mpikac objavljeno: 5. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 5. veljača 2008. U kontaktima i ponekim tumačenjima dobivam različite informacije o tumačenju odredbe jedne uredbe koja se odnosi na raspored policijskih službenika. Navedena norma izvorno glasi: .Policijski službenik raspoređuje se na radno mjesto sukladno njegovom zvanju i potrebama službe U navedenoj uredbi spominje se "njegovo zvanje i potrebe službe". Zanima me da li ovu odredbu treba tumačiti kao dva kumulativna uvjeta jer se između izraza "njegovo zvanje" i izraza "potreba službe" nalazi veznik "i" ili ju treba tumačiti kao zadovoljavanje jednog od navedena dva uvjeta. Moje osobno mišljenje je da se kod rasporeda trebaju poštivati osobno zvanje (ne na niže od osobnog zvanja) i potreba službe (što nije upitno). Radi poduzimanja daljnjih koraka u ostvarivanju svojih prava molim relevantna tumačenja ili možda primjere iz sudske prakse. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nikoleta odgovoreno: 5. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 5. veljača 2008. Da, to su uvjeti koji moraju biti kumulativno ispunjeni da bi se policijski službenik rasporedio na određeno radno mjesto. Ova odredba je potpuno jasna i mislim da ne postoje nikakva različita tumačenja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mpikac odgovoreno: 6. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 6. veljača 2008. hvala na odgovoru, ako netko ima nekih drugih saznanja molim za odgovor ili za primjere ili praksu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.