Jump to content

alkohol, kako do zastare?


Falcao

Preporučene objave

prije 15 dana sam uhvaćen sa 1.54 promila, te sam išao na prekršajni sud po vozačku dozvolu. Tamo nisam negirao počinjenje djela, samo sam izjavio da nisam tada bio toliko pijan. Može li mi netko savjetovati kakva je sada procedura i koje pravne korake mogu poduzeti s ciljem da predmet eventualno izguram u zastaru?

Hvala na pomoći !

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sveta zastara...

 

E pa ništa od toga, naši su zakonodavci napokon uočili da je glavna tema na prekršajnim sudovima zastara, pa je novim zakonom koji se primjenjuje od 01. siječnja 2008. produljen rok zastare, ali su i promjenjene odredbe postupka, na način da zastaru nećete dočekati.

 

ili ukratko: Pij, plati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pretjerujete. zlo se može dogoditi i kad je čovjek trijezan.

dosada nisam ni ogrebao auto a sa sudovima sam imao dobra iskustva, sve sam uspio izgurati u zastaru pisanjem prigovora na prekrsajne naloge, a onda kad bi sud sazvao glavnu raspravu nju bih odgadjao faksom do konacne zastare. recite mi molim vas da li se onda promjenio prekrsajni postupak ako vise nemoze tako ili su se samo produljili rokovi zastare?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma sve se promijenilo, nema zastare. Sudovi su maksimalno rasterećeni i nećete doživjeti zastaru za alkohol.

Inače, ako prekršajni "postupak" rješava netko drugi u prvom stupnju, kod žalbe predmet rješava prek.sud po načelu HITNO!!!!!!!!!

Eto na Vašu žalost nema više zastare.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da vi niste slučajno došli na ovaj forum?

1,54 promila alkohola i sada bi da stvar ode u zastaru? Ovdje bi trebali doći po pravni savjet da nekako dođete do pravde (istine) , a ne pomoć u zaobilaženju izvršenjja pravde , istine i činjeničkog stanja.

Posjedujete vozačku, znači: PUNOLJETNI ste i kao takvi odgovorni pred zakonom za svoje postupke.

Moj savijet vam je: Ponašajte se kao ODRASLA osoba, a ne dijete (''...nisam bio toliko pijan...''), preuzmite ODGOVORNOST za ono što ste napravili (pogriješili) sada i ubuduće i ODLUČITE da to ne radite više kad vam već posljedice vaših postupaka ne odgovaraju .

Vjerujte mi, svidjet će vam se ODLUKA o ODGOVORNOSTI (odraslosti)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sramotno! Vi kao da ne razumijete osnovno!

Naravno da se zlo može dogoditi i kad je čovjek trijezan, ali pijana osoba je sama ODLUČILA da pije i tako smanji svoje osjećaje (između ostalih i refleks), i automatski poveća rizik koji može dovesti do saobračajne, što se za osobu koja nije pod utjecajem alkohola ne može kazati.

Moja draga osoba je qvadriplegičar zbog osobe koja je vozila pod utjecajem alkohola.

Što čekate? Što bi voljeli: da ste qvadriplegičar napravljen od pijanog vozača, ili pijani vozač?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a što sad? čovjek je pitao može li do zastare ili ne.

svi ste mu ovdje napisali da ne može kao da je institui zastare ukinut.

što je s kurjakom? njemu je zastarjelo malo teže djelo., zar ne?

i ne spoinjite ovdje paraplegičare i štobibilokadbibilo. to s pravom nema veze. zastara ili postoji ili ne. ako postoji onda ima mogućnosti da do nje i dođe. hoće li korisnik koji j je pokrenuo temu (zaboravih nadimak) u tome uspjeti ovisi o tome koliko mu je stalo da izbjegne kaznu. sad, vrijedi li to tolike muke...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zastare ima i ona iznosi 4 god, za razliku od prošlog roka koji je bio 2 godine. Nemoj slušat ove pandure i sudce koji hoće kolegama olakšat posao. Ako misliš da bi tim načinom mogao se provlačit 4 godine probaj, moje mišljenje je da ne bi ni na starom zastarnom roku dočekao zastaru jer to je velika količina alkohola i nakon par odugovlačenja bi sudac izdao dovedbeni nalog. A daj mi reci ovo s ispričnicama, to kad doktora pokupiš ispričnicu ili je sam napišeš, jel ju ovjeriš kod nekog , zanima me jer imam ja jedan prekršaj koji isto tako moram razvući. hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Svakom se može desiti,čovjek je pitao,nemorate ga osuđivati zbog toga. Zato je i forum nazvan "pravni savjeti" a ne "moralni savjeti" ili "popljuvat ćemo te zbog tvojih grijeha ako pitaš - savjeti"

 

Ne osudjujem ja covjeka sto je pitao negoi vas pravnike koji biste trebali imati kodeks casti i moralnosti pa ne pomagati u neizvrsenju pravde.

Ali vidim da je to moj entuzijazam jel tako pa vi samo nastavite i ne dajte se smetat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija