slon objavljeno: 6. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 6. veljača 2008. priznato sam vanbracno djete zanima me koja su moj prava nakon smrti oca posto on u braku ima jos dvoje djece i sta u slucaj da on sve oporucno ostavi njima dali postoji mogucnost da me se isplati iz nasljedstva dok je on ziv napominjem da je jako imucan hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
poopsy odgovoreno: 7. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 7. veljača 2008. ista kao da ste rođena u braku, znači spadate u 1 nasljedni red i naslijeđujete s svojom braćom i sestrama te suprugom pok. u jednakim djelovima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
probatio_diabolica odgovoreno: 7. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 7. veljača 2008. Osim da im ostavi oporučno, tada imate pravo na nužni dio. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
slon odgovoreno: 7. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 7. veljača 2008. sto je nuzni dio,i dali mogu traziti isplatu iz nasljedstva za njegova zivota Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
princeza3 odgovoreno: 7. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 7. veljača 2008. Kineska poslovica kaže: "Čovjeka ne poznaješ dok s njim ne moraš djeliti nasljedstvo!" Ja sam u istoj situaciji, samo što sam dijete iz prvog braka. Otac je umro i sada me njagova druga žena i kćer hoće razapeti! Rade sve da dobijem,ako već nemože-ništa,onda minimum- nužni dio. Nisam pomogla, to će znalci, ali u svakom slučaju- sretno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
poopsy odgovoreno: 7. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 7. veljača 2008. nužni dio je pola od onoga sto bi vam pripadalo kao zakonskom nasljedniku, znači da je 2 nasljednika nećete dobiti 1/2 već 1/4. Za života ne možete tražiti isplatu nasljedstva, zapravo dok je živ, nemate prava na njegovu imovinu, jer je ista isključivo njegova i on može s isto slobodno raspolagati, pa i otuđiti je. Nek vam nešto daruje ako želi... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
slon odgovoreno: 7. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 7. veljača 2008. hvala puno dali ste mi volju za dalje jer sam cijeli zivot slusala kako nemam nikakva prava. brata i sestru si ne poznam makar zivimo u istom gradu a moji sinovi ne poznaju vlastitog djeda jer mu izgleda nikad nije bilo stalo pa zasto ja nebi uzela sve sto mi zakonski pripada hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marija_1495 odgovoreno: 10. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 10. veljača 2008. Pa da je situacija i posve idilična, zašto ne biste uzeli što Vam pripada?! Dakle, kao što su Vam već napisali, sve Vam pripada normalno kao i Vašima polubraći ili polusestrama, ako nema oporuke. Oporukom otac može sve ostaviti i npr. planinarskom društvu, crkvi etc., ali uvijek imate pravo na nužni dio, pola onoga što bi Vam pripalo da nije bilo oporuke. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.