dado1981 objavljeno: 8. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 8. veljača 2008. Ja i muz smo iz Bosne, on ima gradevinski obrt u Hrvatskoj i radi, ima privremeni boravak, i ja isto imam privremeni boravak kao njegova supruga,i neradim, sada sam u drugom stanju,sama placam zdravstveno osiguranje, mene interesira dali imam prava na porodiljnu naknadu, zasto me muz ne moze preko sebe osigurati ili pijaviti kao svog radnika, jednostavno neznam vise koga da pitam i kome da se obratim... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nikoleta odgovoreno: 8. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 8. veljača 2008. Nemate pravo na porodiljnu naknadu jer je to pravo iz radnog odnosa a vi niste zaposleni. Nema zapreke da vas muž zaposli u svom obrtu ali samo za zanimanje koje je predviđeno kvotom radnih dozvola za 2008.g. a tu ne vjerujem da ćete se naći. Pogledajte. Kvota je objavljena u Narodnim novinama od 19.12.2007.g. Vi morate imate odgovarajuću kvalifikaciju za određeno zanimanje a obrt vašeg muža mora biti registriran za tu djelatnost. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.