grand objavljeno: 8. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 8. veljača 2008. Kaj je to u praksi, definicija me ne zanima.Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 9. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 9. veljača 2008. Evikcija predstavlja pravni akt trećega, koji je usmjeren protiv stjecatelja prava. Zaštita od evikcije predstavlja određena subjektivna prava stjecatelja prema otuđivatelju, kada je prema njemu istaknut evikcijski zahtjev. Otuđivatelj bi mu trebao pružiti zaštitu od pravnih zahtjeva trećega, odnosno, ako ne ,onda može, zahtijevati povrat plaćene cijene za evincirano pravo ili stvar, naknadu štete i troškova. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ane odgovoreno: 9. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 9. veljača 2008. grand je napisao: definicija me ne zanima :smijeh3: Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
grand odgovoreno: 9. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 9. veljača 2008. da, molim primjere u praksi. Jedan je tip pitao drugog da li stavlja u ugovore zaštitu od evikcije. Kaj bi to značilo??? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 9. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 9. veljača 2008. Kaj bi to značilo??? To bi značilo ono kaj sam ti napisao u prvom postu. Primjer (izmišljen radi toga ta ti barem otprilike pojasnim što bi to moglo biti) Prodaš mi auto. Sklopimo ugovor, isplatim ti lovu, preuzmem auto i nakon toga pojavi se treći lik i dokaže da je u biti to iz nekog razloga njegov auto. Mi smo ugovorili da ukoliko se to dogodi ti meni vraćaš lovu. Pa ti meni vratiš lovu, taj treći ode s autom i on je onda tvoj problem, a ne moj, plus platiš mi nešto štete jer si me ono kaj ne smijem ovdje napisati. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
grand odgovoreno: 11. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2008. e hvala, sad sam skužio. To je u biti onda ugovaranje vraćanja love u slučaju da se desi ono što ovdje ne smijem napisati. A kaj onda ovaj moj tip brije fakat ne kužim?? Radi se o ugovorima o kupoprodaji nekretnina. Pa nećeš u tim ugovorim ugovarat zaštitu od evikcije. Imaš gruntovnicu i načelo zaštite povjerenja u zemljišne knjige i bok. Kaj ja imam s tim hoće li se pojaviti neki treći tip i reći da je kuća njegova. Ja sam isplatio lovu osobi koja je upisana u grunt. i plombirao sam zemljišnoknbjižni uložak!! I ćao đaci. Upisujem se u zemljišne knjige i bok. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ksx odgovoreno: 12. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 12. veljača 2008. Nekretnine su specifične i zato se i upisuju u zemljišne knjige mada i zemljišno knjižni ulošci znaju biti upitni; ali onaj koji je upisan u zemljišnim knjigama taj ne treba dokazivati svoje vlasništvo vec ce to trebati stranka koja osporava vlasnistvo Medutim ako je na svemu plomba tada upis jos nije gotov vec je u proceduri i moze isti takav upis biti i odbijem jer u postupku upisa mogu utvrditi da vas ne mogu upisati u gruntovnicu kao vlasnika samim time ja vam savjetujem da napisete pozurnicu na gruntovnicu da u svrhu prodaje nekretnine trazite zurno da vas uknjize kao vlasnika Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mika8 odgovoreno: 14. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 14. veljača 2008. Zaštita od evikcije se ne mora posebno ugovarati jer je ona kod ugovora o kupoprodaji naturalia negotii - odgovornost za pravne nedostatke, i ona po samom zoo - u postoji osim ako se izričito isključi ugovorom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.