Jump to content

Povrat poreza


domaći

Preporučene objave

Vodio sam sud sa poslodavcem za isplatu razlike plaće

te sam isti dobio pravomoćnom presudom.

Novac je isplaćen na račun 2005g.,a doprinosi su uplaćeni

2006g. Sada sam dobio IP obrazac za 2005g na kojem pod stavkom III stoji identifikator 3,pa mi nije jasno da li je to šala poslodavca ili mogu ostvariti povrat poreza na osnovu

obrasca.Pod stavkom 7 osobni odbitak je prazna rubrika.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

također isti slučaj i kod mene. nakon pravomoćne presude, 2005.g. isplaćen mi je novac. Tek 2007.g. poslodavac isplačuje novac za obvezna davanja i porez-prirez. sada sam dobio uz normalni PK1(identifikator 1) i PK1 sa identifikatorom 3. U uputama za ispunjavanje porezne prijave stoji da se ti podaci iz PK1 sa ident.3. ne upisuju u poreznu prijavu za 2007.g.

Zanima me kao i mnoge poput mene da li taj sporni obrazac uopće treba predavati, te imamo li pravnu osnovu za potraživanja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Porezni obveznik-fizička osoba - ne može plaće za protekla porezna razdoblja koje su utužene u bruto svoti, a isplaćuje ih poslodavac na temelju sudske presude, unijeti u godišnju poreznu prijavu za porezno razdoblje u kojemu su te plaće isplaćene. (MF Kl:41101/0501/068 od 24. 3.2006.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

oprosti na neukosti, ali ne razumijem baš odgovor. razumijem ako ne mogu prijaviti za 2007.g., ali ne bi li porezna uprava trebala retroaktivno napraviti obračun za protekla razdoblja jer ja nisam to mogao prije prijaviti kad je to tek sada uplačeno ili je to još jedan način kako se država riješava svojih dugova. nisam baš glup ali molim te da mi odgovoriš kao laiku. hvala :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tu nije u pitanju 1 ili dva predmeta. u pitanju su nekoliko tisuća predmeta. to je izgleda smišljeni obrazac kako da država uštedi nekoliko miliona kuna. trebam li sad opet nekoga tužiti za svoje novce? i koga???? znam da smo banana država, ali tako otvoreno krasti iz đepova poreznih obveznika ne vjerujem da se može događati. svi znaju da to nije u redu i da smo oštečeni ali nitko ništa ne ppoduzima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija