princeza3 objavljeno: 9. veljača 2008. objavljeno: 9. veljača 2008. Teta je živa, nema djece, muž umro. Imala je četiri brata (svi pokojni) od kojih jedan ima jedno dijete, drugi i treći po dvoje, a četvrti nema djece no žena mu je živa. Kako se djeli nasljedstvo? Ona bi htjela da se djeli po braći, znači na 1/4. Dali će po zakonu tako i biti ili bi, za takvu podjelu, trebala napisati oporuku? Citiraj
poopsy odgovoreno: 12. veljača 2008. odgovoreno: 12. veljača 2008. po zakonu obziorm da nema djece djeli se na supruga i roditelje ostavitelja u jednakom dijelu, pa onda ako je koji od njih umro njihovim nasljednicima, znači od 1/2 koj apripada roditeljima na djecu (ne na unuke) se dijeli ta polovina. Znači u pravu je kad kaže da se dijeli po braći na 1/4, jedino da se ne jave još i nasljednici iza pokojnog muža. Nikad ne znaš Citiraj
princeza3 odgovoreno: 13. veljača 2008. Autor odgovoreno: 13. veljača 2008. Teta ima 80 godina, a ne radi se o nekretninama, već o gotovini. Ona i muž su prodali stan, dok je bio živ, i on je svoju polovicu ostavio svojoj obitelji, a ona hoće svoj dio ostaviti svojim nećacima.Imala je 4 brata(pokojna) 1. brat- jedno dijete; 2. i 3. po dvoje djece; 4. nema djece (žena je živa). Dali oni nasljeđuju po 1/4? Dali i žena od brata, koji nije imao djecu, isto sudjeluje u nasljeđivanju i dobiva 1/4 koja bi pripala njenom mužu da je živ? Citiraj
poopsy odgovoreno: 14. veljača 2008. odgovoreno: 14. veljača 2008. naslijeđuju po braći, znači 1/4, odnosno djete od 1 brata 1/4, od 2 i 3 brata svaki po 1/8/ jer je 4 djece), žena od 4 brata 1/4. Mislim da sam to i gore objasnila. Citiraj
princeza3 odgovoreno: 14. veljača 2008. Autor odgovoreno: 14. veljača 2008. Puno hvala, sada mi je definitivno jasno! Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.