pristojanmladic objavljeno: 11. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 11. veljača 2008. Prije mjesec i pol dana doživio sam prometnu nezgodu u kojoj me udarilo vozilo koje je prošlo kroz crveno svjetlo (ja sam stajao vozilom i krenuo kada se upalilo zeleno u mom smjeru, što znači da je ovaj prošao kroz debelo crveno...). Imam dvojicu svjedoka (vozači koji su se vozilom kretali iza mene). On, naravno, tvrdi da nije prošao kroz crveno, no nema niti jednog svjedoka. Prijavio sam štetu, izvršen je izvid štete, te sam nakon tjedan dana od pravnika osiguravajuće kuće dobio odgovor kako mi od dokumenata nedostaje pravomoćno rješenje suca za prekršaje, jer njihov osiguranik izričito tvrdi da je prošao kroz zeleno. Nakon što sam dobio i policijski zapisnik, u kojem stoji kako se podnosi prijava samo protiv vozača koji me udario (dakle, meni ne pripisuju krivicu za nezgodu), predao sam ga u osiguranje uz potpisanu izjavu svjedoka, te prigovor. Oni i dalje šute, a ja čekam da mi odobre isplatu kako bih mogao popraviti auto koji već mjesec i pol dana stoji i trune! Za popravak nemam dovoljno novca (radi se oko 25 000 kuna štete). Zar ću morati čekati okončanje sudskog postupka?? Očito je da me vuku za nos... Što da učinim? Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Brlj odgovoreno: 11. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2008. Klasika. Ja bih napravio slijedeće: posudio novac, popravio auto u ovlaštenom servisu, uz račun, i onda ih tužio na taj iznos sa kamatama od dana plaćanja. Obratite se odvjetniku, mislim da bi fer bilo to napraviti za otprilike 10 % od konačne odštete. Nažalost, tako to funkcionira u većini osiguravajućih kuća. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
qwer odgovoreno: 14. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 14. veljača 2008. Eh ti bi sad i kamate... A to što kamate na materijalnu štetu teku od dana presuđenja, a ne od podnošenja zahtjeva kao kod nematerijalne štete, što ćemo s tim? Možda su i oni u dilemi, zvrcni ih, pošalji im zahtjev za pokretanje p.p. Kakva im korist od zavlačenja, kao da ćeš odustat od odštete nakon mjesec dana. Inače provizije su oko 20-25 %. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Brlj odgovoreno: 14. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 14. veljača 2008. Kamate na imovinsku štetu teku od dana nastanka štetnog događaja. Malo bolje prouči novi ZOO. U svakom slučaju, kad platiš nešto što je drugi dužan nadoknaditi, i za to imaš dokaz, onda kamate možeš potraživati od dana plaćanja. Što se tiče postotka, odraditi ovo za 25 % čisti je bezobrazluk (to su najveći postoci koji se uzimaju kad se radi o naknade neimovinske štete, a to je druga priča u koju sad neću ulaziti). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.