izbrisan objavljeno: 19. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 19. veljača 2008. moja baka je umrla prije 9 mjeseci. Za vrijeme svog života sastavila je oporuku koju je predala nadležnom sudu i rekla mi kako je u njoj navela da svoju imovinu ostavlja meni- svome unuku. Ona ima jednog jedinog sina, moga oca, koji ne želi ništa čuti o tome i koji kaže da je on jedini zakonski nasljednik te da ja nemam nikakvih prava. Mene zanima tko se sve zove na ostavinsku raspravu, što ako je ona već održana i moj otac nije spomenuo postojanje oporuke? Da li je to moguće i što ja sada trebam napraviti. Već 15 godina ne živim sa svojim ocem, moja baka je bila s njim u svađi, nije mario za nju, a sada sebi prepisuje sva prava Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 20. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 20. veljača 2008. Brzo na sud i prijavite postojanje oporuke. Navedite gdje se oporuka nalazi. Vi morate biti pozvani na ostavinsku raspravu, ako ste oporučni nasljednik. Vaš otac također jer je zakonski nasljednik. On je ujedno i nužni nasljednik, tako da iz oporuke može tražiti 1/2. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
izbrisan odgovoreno: 20. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 20. veljača 2008. Hvala Vam najljepša Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.