zwizdan007 objavljeno: 19. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 19. veljača 2008. Imam obrt kao taxi, posjedujem 3 vozila i zaposlena još 2 vozača. Lokalna samouprava želi donijeti novi pravilnik te pokušava uvesti ograničenje da jedan obrt može imati samo jedno vozilo, te da bi moji vozači trebali otvoriti vlastiti obrt. Molim da mi kažete da li imaju pravne osnove za tako nešto i po kojem zakonu. Unaprijed hvala!!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milly odgovoreno: 20. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 20. veljača 2008. Nisam sigurna, ali mislim da Vas lokalna samouprava ne može ograničiti na broj vozila. Kakvim bi aktom lokalna samoprava mogla ograničiti broj osnovnih sredstava u obrtu? Budući da se koncesija pa i naknada ugovara s obzirom na broj vozila, ugovorom Vas mogu ograničiti na obavljanje taxi prijevoza na određeno vozilo. Hm...nisam baš nešto pomogla, ali bar sam pokušala. Sretno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MASTER odgovoreno: 23. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 23. veljača 2008. u nekoliko navrata je agencija za zaštitu tržišnog nadmetanja upozoravala glede dozvola jedinice lokalne samouprave da ne narušavaju tržišno nadmetanje načelno stečena prava (ulaganjem kapitala) se ne mogu niti zakonom a kamoli odlukom tijela JLS umanjiti ukoliko bi pak bili dosadni naći odvjetnika i tužiti za štetu spor ćete dobiti a napalta je sigurna možda je nekada bolje kad ti općina ne da raditi a pri tome krši zakon, onda ti ne radiš i tražiš naknadu štete Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.