barbara28 objavljeno: 22. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 22. veljača 2008. Diplomirani sam ekonomista te sam radila kao pripravnik 10mj i raskinula ugovor nezadovoljna radom i stručnim osposobljavanjem (recepcija hotela!). Nakon toga sam radila poslove SSS. Sad se pojavio natječaj za pripravnika na godinu dana u jednoj firmi pa me zanima jesam li u igri? Ipak sam odradila samo 10 mjeseci. Dali je zakonom regulirano da pripravnički staž traje 1 god ili može trajati više? U mom slučaju 10mj +12mj.? Mogu li nekako dokazati da i za vrijeme pripravničkog staža nisam radila posao za koji sam stručno osposobljena već posao SSS? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
santolina odgovoreno: 22. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 22. veljača 2008. Traje 12 mjeseci od kojh si ti odradila 10 i mislim da se tu nema sta vise reci. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
barbara28 odgovoreno: 22. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 22. veljača 2008. santolina je napisao: Traje 12 mjeseci od kojh si ti odradila 10 i mislim da se tu nema sta vise reci. a kako mi je onda frend odradio 16mj pripravničkog u poreznoj u pravi kao dipl.oec? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
santolina odgovoreno: 22. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 22. veljača 2008. Pitaj ga za rjesenje na temelju cega? Moja logika kaze da je odradio 12 mjeseci pripravnickog staza a sve ostalo je radio na ugovor na odredjeno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
barbara28 odgovoreno: 22. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 22. veljača 2008. ma ne, dobio je posao na neodređeno nakon pripravničkog u trajanju od 16 mj Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 23. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 23. veljača 2008. Koliko mi je poznato pripravnički staž za VSS traje 16 mjeseci. Osoba koja je već radila pripravnički, a nije odradila svih 16 mjesci, odnosno stekla uvjete za polaganje državnog stručnog ispita, može se ponovno javiti na posao za pripravnika. Dakle netko može biti pripravnik 11 mjeseci, dati otkaz, pa se zapiosliti ponovno kao pripravnik u nekom drugom tijelu i ispočetka stjecati uvjete za državni ispit. Međutim kada skupi dovoljno radnog staža s uvjetima za državni ispit, ne može se više javjati na poslove za pripravnike/vježbenike Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
santolina odgovoreno: 23. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 23. veljača 2008. Ja imam visoku strucnu spremu i pripravnicki staz mi je trajao 12 mjeseci. Od kada je to proomjenjeno tj od kada za VSS traje 16 mjeseci? Ili govorite samo o drzavnim sluzbama? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 23. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 23. veljača 2008. Govorim o državnim službenicima. Stažiranje traje 16 mjeseci, s tim da se na ispit može izaći s 14 mjeseci Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
santolina odgovoreno: 26. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 26. veljača 2008. Sorry, onda si tako trebao i napisati jer ti pises ovako:Koliko mi je poznato pripravnički staž za VSS traje 16 mjeseci." a pocetno pitanje odnosilo se na rad na recepciji hotela ......... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
barbara28 odgovoreno: 26. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 26. veljača 2008. Recepcija hotela sticajem okolnosti. Šta ne znači da mi potencijalni posao nije u državnoj službi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.