anonimno objavljeno: 17. kolovoz 2005. objavljeno: 17. kolovoz 2005. Molim za pomoc i to vrlo zurno. Ja i susjed smo suvlasnici na jednoj čest.zemlje, na kojoj je moj susjed izgradio bespravno objekat. Sad sam dobio poziv da dam suglasnost na isto iako se nismo cijepali, a nismo iz razloga st sam ja kupio 500 m2, susjed 1000 metara a u naravi nedostaje 150m2. Izlazilo je par geometara i svaki je odustojao od narecenog posla cjepanja čest.zemlje. Kako je imenovani susjed bahat i u svadji je uglavnom sa svima bojim se da me ne prevari u smislu da mi kasnije zabrani ili uvjetuje gradnju kuce na mom dijelu zemlje. Da li je moguce da je zahtjev za lokacijskom predat 1992. a tek se sad rjesava kad je dobio rješenje za rusenje, da li moze dobiti lokacijsku bez cjepanja i diobe, da li mogu to uvjetovati da mi da suglasnost kod javnog biljeznika za kasniju izgradnju objekta na mom dijelu ili da sada insistiram na cjepanju. Sta je od toga zakonski i moguce. napominjem da je njegov objekat velik 500 m2, suteren i 3 etaze + pomocna zgrada ljetne i dimne kuhinje 50 m2. Drugi upit, kako se imenovani ogradio zidom, zid od moje strane je ofarbao , da li je to dokazivanje da on ima zemlje i sa ove strane zida , odnosno da ja danas sutra necu moci podici zid uz njegov, odnosno izgraditi medju sa moje strane. Kako je imenovani napravio sahte u dvoristu i naveo kisnicu a i vodu kada pere auta, tepihe kao i samo dvoriste voda ide meni u dvoriste, tece kao potok, da li mogu uvjetovati uklanjanje stetnih misija. Nije mi namjera njemu braniti legaliziranje vec se bojim njegove bahatosti i prevare, kao i kasnije suglasnosti za izgradnju mog objekta, a i samim tim sto nema nigdje na papiru da u naravi nedostaje 150 m2, da li moze traziti da dijelimo isto jer je on kupio to znajuci da u naravi nedostaju m2. Isprike na konfuznosti upita. Hvala na pomoci. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.