popa23 objavljeno: 7. ožujak 2008. Dijeli objavljeno: 7. ožujak 2008. USTAV I SDU 1. Izvorišne odredbe 2. Temeljna prava i slobode 3. Ustavni sud 4. Izbor za predsjednika 5. Neposredna provedba zakona 5. Donošenje provedbenih propisa 6. Ministar 7. Državni tajnik 6. Pomoćnik ministra 8. Tijela DU 9. Sredstva za rad TDU (proračun) EU 1. Vijeće Ministara 2. Europski parlament 3. Nabrojati institucije EU 4. Odbor revizora 5. Programi Sapard, Ispa, Phare (namjena) 6. Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju 7. Faze u pregovorima o članstvu ZUP, ZUS I UREDSKO POSLOVANJE 1. Što je upravni postupak 2. Posebni postupovni zakon 3. Prethodno pitanje 4. Prvostupanjsko rješenje 5. Procesna sposobnost 6. Zastupnik stranke 7. Dijete u postupku 8. Prijemni štambilj 9. Rokovnik 10. Glavne uredske knjige 11. Klasifikacijska oznaka i urbroj 12. Nabrojat pomoćne knjige Ispitivač je bio odličan nije bilo previše pitanja, samo ono osnovno (ZUS nije ni pitao) SLUŽBENICI I ZAKON O LOKALNOJ I PODRUČNOJ (REGIONALNOJ) SAMOUPRAVI 1. Opći i posebni uvjeti za prijem u državnu službu 2. Prijem osoba bez državljanstva i stranih državljana u DS 3. Lake povrede službene dužnosti - nabrojat 4. Lokalne jedinice samouprave 5. Predstavničko tijelo područne samouprave Pitanja su kratka i pitaju samo osnove, svi ispitivači su bili odlični. Sretno svima! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mare81 odgovoreno: 9. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 9. ožujak 2008. I ja sam bila na ispitu 7.3. i PROŠLA SAM! Komisija je bila super, a pitanja samo osnovna. U mojoj grupi nitko nije pao. Imam dojam da pasti možeš samo ako stvarno nisi ništa učio. Evo pitanja: USTAV: 1. Trodiba vlasti, 2. Djelokrug vlade, sabora, 3. Grb, 4. Ustavni sud, 5. Sprječenost Presjednika, 6. Sabor, 7. Tijela za provođenje izbora... SUSTAV DRŽAVNE UPRAVE 1. Središnja tijela, 2. Ministar, 3. Središnji državni ured (nabroji par) 4. Koliko ima Državnih upravnih organizacija i nabroji neke, 5. Tko je na čelu ureda državne uprave u županiji... EU 1. Financijske institucije EU, 2. Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, 3. Podnošenje zahtijeva za članstvo, 4. Predpristupni fondovi, 5. Screening... SLUŽBENIČKI 1. Državni službenici i namještenici, 2. Lake i teške povrede, 3. Načini prestanka državne službe, 4. Premještaj, 5. Kako se računa godišnji odmor, 6. Kako se računa plaća... JEDINICE LOKALNE I PODRUČNE 1. Europska povelja, 2. Definicije općine i županije, 3. Djelokkrug općine i grada, 4. Opći i pojedinačni akti, 5. Vladin povjerenik, 6. Vlastiti izvori prihoda općine i grada, 7. Općinski i gradski porezi... ZUP I ZUS 1. Načela, 2. Načelo upotrebe jezika i pisma, 3. Sastavni dijelovi rješenja, 4. Dispozitiv, 5. Uputa o pravnom lijeku, 6. Tko je tužena strana u ZUS 7. Presuda... UREDSKO 1. Povjerljivi akti, kako se čuvaju , tko ih otvara, 2. Glavne knjige... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.