anonimno objavljeno: 18. kolovoz 2005. objavljeno: 18. kolovoz 2005. namjeravam kupiti stan budući da se želim odvojiti od supruga te podnijeti zahtjev za razvod koji trenutno nije podnesen. Kad kupim stan (još ću biti u braku) da li moj suprug u slučaju razvoda može imati bilo kakva potraživanja vlasništva prema tome stanu, da li mi ga može oduzeti, da li mu pripada pola ili ako je kupljen na kredit banke, a ja sam unesena kao samovlasnik, on pripada meni i nikako se ne može dijeliti u slučaju razvoda? Da li se isto tako kuća, ako sam samo ja upisana kao vlasnik (u vlasničkom listu?) ne dijeli u slučaju razvoda po principu pola-pola, nego pripada cijela meni? U biti je ona stečena u braku, ali sam samo ja upisana kao vlasnik. Kori, hvala Citiraj
anonimno odgovoreno: 19. kolovoz 2005. Autor odgovoreno: 19. kolovoz 2005. stan i kuća će se dijeliti Citiraj
anonimno odgovoreno: 19. kolovoz 2005. Autor odgovoreno: 19. kolovoz 2005. ipak, jajca mu možete objesiti o retrovizor kad god hoćete....pravni sustav, modseratori i javnost su na vašoj strani..... Citiraj
anonimno odgovoreno: 2. rujan 2005. Autor odgovoreno: 2. rujan 2005. Sve što je kupljeno u braku dijeli se na pola, znači ako ste sklopili brak recimo 19.08.05., rastali se 25.10.05., a kupili stan 26.10.05. BIVŠI NEMA NIKAKVA PRAVA NA STAN. Ne vidim razloga za žurbu kupovine stana, jer ćete dijeliti kolačić. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.