Jump to content

Bezrazložno organiziranje sastanaka


petric

Preporučene objave

Poštovanje ,

 

Imam problem u firmi, radim u drzavnoj firmi tocnije KBC Rijeka

Na odjelu kojem radim ,od nas zahtjevaju da se odazivamo na sastanke koje samoinicijativno saziva vd glavne sestre odjela i odjelni lijecnik.Problem je u tome sto se zahtjeva da se odazivamo u dane kada smo slobodni primjerice nakon odrađene noćne smjene i slicno.Znam da postoji neka stavkak koja kaze da se zabranjuje poticanje okupljanja radnika u slobodno vrijeme radnika.Ako mi netko malo moze pčomoci tocnije koji je to zakon i koji članak.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja radim u državnoj službi i kod nas je isto bilo tako sve dok sindikat nije potegao pitanje prekovremenih sati. Kod nas su se čak pisala očitovanja ako nisi došao na sastanak koji je uobičajeno bio u 13,00 sati i trajao barem 2 sata. Prijetilo se disciplinskom komisijom i sl. Ako si radio noćnu, u 8 ujutro završio smjenu, u 9 došao doma u 12 si već morao natrag na sastanak, 2 sata pranja mozga i u 15,00 natrag doma. U 16,00 legneš, a onda te u 20,00 ili u 22,00 čeka još jedna noćna od 8 ili 12 sati. Ako si bio u dnevnoj od 06-14 tada je još bilo ok, izdržao si taj jedan sat, ako si bio od 14-22 tada si od doma otišao u 13,00.

 

Sindikat je tražio da se za odlazak na sastanke i druge aktivnosti koje smo dužni tijekom godine kao državni službenici obaviti plati ukoliko su izvan našeg redovnog vremena. Najprije nisu htjeli, ali su tada krenule tužbe, pa se to brzo riješilo. Od nas su tražili da dolazimo i sa GO.

 

Danas vam sastanke imamo samo jednom mjesečno i sastanci izgledaju sasvim drugačje. Dođu ljudi koji su u smjeni, a šefovi mole boga da se ne pojave oni koji su slobodni jer moraju potpisati nalog za prekovremeni rad. Šefovi na kraju mjeseca moraju obrazlagati svojim nadređenima zašto prekovremeni rad. Mi sad jedva čekamo da organiziraju sastanak, dođeš dva sata, isključiš mozak i slušaš praznu slamu i plati ti prekovremeni 100 kuna nije za bacanje, pa nek oni samo pričaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...
Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija